Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Fenerbahçe Ülker’e neler oldu?

Euroleague A Grubu’nda Barcelona ve CSKA Moskova’yı arkasına alarak grubu lider tamamlayan Fenerbahçe Ülker’in Euroleague şampiyonu bile olabileceği iddia ediliyordu. Ben, bu satırlarda gerekli transferler yapılmadığı, oyuncular daha iyi oynamadığı sürece bunun imkansıza yakın olduğunu belirtmişti. Sanırım, son iki haftada yaşananlar da beni haklı çıkardı.

 

Fenerbahçe Ülker ilk turda Barcelona’yı içerde, CSKA Moskova’yı ise hem içerde hem dışarda yenmişti. Koç Obradovic’in takımın başına geçmesinden sonra takımın aldığı bu sonuçlarla inanılmaz bir iyimserlik oluştu. Halbuki, Fenerbahçe Ülker pivotsuz oynadı ve ilk tur maçlarını pek de önemsemeyen rakipleri karşısında aldatıcı galibiyetler aldı.

 

İkinci turun başında işin ciddiyeti ortaya çıktı. Fenerbahçe Ülker yılbaşı arasında gerekli takviyeyi yapmayınca ilk dersi Olympiakos verdi. Pota altına takviye yapılmaması haricinde Linas Kleiza hala kendine gelmedi, ilk turun yıldızı Bogdanovic Top16’e kötü başladı ve Kleiza oynayacak diye Bjelica’nın süresi kesilmeye başlandı.

 

Olympiakos maçından sonra Fenerbahçe yönetimi ‘’Gerekli takviyeler yapılacak.’’ dedi ama iş, işten geçti. Zaten Euroleague iki haftalık arayı takımlar gereken takviyeyi yapmasın diye veriyor, Fenerbahçe Ülker yönetimi iki haftayı değerlendiremeyip sonradan takviye yapmaya çalışıyor.

 

Fenerbahçe Ülker ikinci haftada ilk turda yendiği Barcelona’yı konuk etti. İlk mnaçın yıldızlarından Juan Carlos Navarro ve Maciej Lampe de kadroda yokken Barcelona rahat geçilecek gibi duruyordu.

 

Maçın ilk dakikalarından görüldü ki, Barcelona bu kez ipleri sıkı tutuyor. Navarro’nun yerine Oleson’la başlayan ve bu kez Avrupa’nın en pahalı oyuncusu olan Erazem Lorbek’i de oynatabilen Barcelona maça flaş bir giriş yaptı ve Obradovic sadece bir dakika sonra mola aldı. Moladan sonra Fenerbahçe Ülker toparlandı ama ilk yarı berabere bitti. FB Ülker de Kleiza yokları oynarken, Bojan Bogdanovic geçen sezonki silik görüntüsüne döndü. Pivot yokluğundan pivot gibi görünen Luka Zoric işinin gereğini yaptı, normal olarak. Bo McCalebb ve Emir Preldzic bekleneni verdiler.

Barcelona tarafında ise Huertas-Oleson-Papanikolau üçlüsü ilk yarıda bekleneni verdiler. Pota altında Tomic iyi olmayınca Joey Dorsey oyuna girdi ve savunma sertliğini oluşturdu. Victor Sada’yı da unutmayalım, tabii ki. İlk yarıda kritik bölümde yaptığı üç asistle oyunu takımı lehine çevirdi.

Tüm bunlara rağmen ilk yarı dengede bitti.

 

İkinci yarıda Barcelona daha sert savunmaya başladı. Hücumda ise Marcelinho Huertas-Kostas Papanikolau takımı taşımaya başladılar. Fenerbahçe Ülker’de Bjelica-Melih haricinde istikrarlı olarak şutlarını sokan isim çıkmayınca Fenerbahçe bir türlü öne geçemedi. Maç bitti derken, Bo McCaleb takımı tekrar maça soktu ama Bojan Bogdanovic bomboş üçlüğü kaçırınca Fenerbahçe Ülker 0-2 oldu.

 

Fenerbahçe Ülker’de kötü olanlar; Luka Zoric-Gasper Vidmar sadece 1/8 attilar ve sadece iki sayı üretebildiler. Bojan Bogdanovic altıda sıfırla üçlük attı. Aslında, herşeyi telafi etme şansını da yakaladı ama bomboş bir şekilde attığı son üçlüğü de kaçırarak kalitesini (!) belli etti. Takımda Bogdanovic-Bjelica-Emir varken kendisi takımın en büyük oyuncusu olarak gören Linas Kleiza dörtte sıfır çekerek sadece 2 sayı-3 asistle oynadı.

Takımda iyi olanlara bakalım; Bo McCalebb 13 sayı-4 ribaund-3 top çalmayla oynadı. Emir Preldzic 13 sayı-4 ribaund-2 asist-3 top çalmayla oynadı ama 3 de top kaybı yaptı. Melih Mahmutoğlu 15 sayı üretti. Nemanja Bjelica 15 sayı-7 ribauntla yıldızlaştı.

 

Barcelona’da kötü olan tek isim Ante Tomic’ti. İki maçta Fenerbahçe Ülker’e 28 sayı atan Tomic dün sadece 5 sayı-5 ribauntla oynadı.

Takım dünkü yıldızı tartışmasız Marcelinho Huertas idi. Huertas 23 sayı-4 ribaund-7 asist-4 top çalmayla oynarken 3 de top kaybı yaptı. Huertas bu tip bir performansı ortalama 15 maçta bir gösteriyor, maalesef İstanbul’da patladı. Takımın bir diğer yıldızı Papanikolau ise 11 sayı-7 ribaund-1 asist-2 top çalma-1 blokla sahanın her yerine katkı verdi. İki top kaybı yapmasa haftanın en iyilerinden biri olacaktı.

 

 

 

 

 

 

 

Gelecekte ne olur?

 

 

 

Fenerbahçe Ülker gruba zor bir fikstürle başladı ama dünkü maçı kaybederek bence grubu ilk ikide bitirme şansını bitirdi. Gruptan çıkmak için kalan 12 maçın 9 veya 10’unu kazanması gerekiyor. Efes’i iki maçta yense ve Olympiakos-Barcelona maçlarına veda etse Panathinaikos-Laboral-Malaga-Milano ile oynanacak sekiz maçta minimum yedi galibiyet gerekiyor –alabilecekler mi göreceğiz.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..