Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '14

 
Kategori
Basketbol
 

NBA’de Son Durum

NBA’de sezonun ortasına doğru yaklaşırken genel görünüme bir bakalım…

 

 

 

 

DOĞU KONFERANSI

 

 

 

Doğu’da Indiana Pacers ve Miami Heat’in üstünlükleri devam ediyor. Indiana Aralık başındaki düşüşten sonra toparlandı ve 17-1’lik iç saha galibiyet rekoruyla birlikte Doğu’nun zirvesine geri döndü.

 

Miami Heat 1.5 galibiyet geriden geliyor. Heat geçen sene kaldığı yerden devam ediyor, anlamsız yenilgiler alıyorlar ama yerlerini koruyorlar. Muhtemelen Mart-Nisan’da form tutacaklar ve play-offlara formda girecekler.

 

Doğu’nun üçüncü sırasında 10.5 galibiyet geriden gelen Atlanta Hawks var. Atlanta koç Budenholzer ile iyi bir ivme yakalasa da dış sahada çok kötü. (6-12) Bunun üstüne Al Horford da sezonu kapattı ve son üç maçlarını kaybettiler. Atlanta’nın gerilere düşmesini bekleyebiliriz.

 

Atlanta’nın hemen arkasında Rudy Gay’in gönderilmesinden sonra toparlanan Toronto Raptors var. Raptors iç sahada felaket. (6-8) Son on maçın yedisini kazandılar ve Hawks’ın düşüşüyle birlikte üçüncü sıranın favorisi durumundalar.

 

Doğu’da Washington-Chicago-Charlotte-Detroit şu anda play-off tablosundalar. Bu takımlardan Chicago’nun düşüşe geçmesini bekliyorum. Deng’in gönderilmesinden sonra amaç sanırım play-off yapmamak. Detroit Pistons son beş maçını kaybetti ve felaket oynuyorlar. Bir an önce toparlanmazlarsa kendilerine dışarda bulacaklar.

 

Play-off tablosunun dışında yer alanlar; Brooklyn Nets, Boston Celtics, New York Knicks ve Cleveland Cavaliers. Nets berbat sezon başlangıcından sonra biraz toparlandı ve son üç maçı kazandılar. Kadro kalitesiyle yukarılara çıkacaklarını düşünüyorum. Boston Celtics Doğu’da üçüncülüğe kadar çıkmıştı ama sanırım koça ‘’Ne yapmaya çalışıyorsun?’’ denildi. New York Knicks de Chandler’ın dönüşüyle biraz toparlandı, Amar’e tam olarak eskiye dönmese de daha iyi oynuyor. Knicks de play-off potasına girebilir. Cavs ise Luol Deng’i takas ederek ciddiyetini ortaya koydu. Miles da istikrarlı katkı verirse play-off’un ciddi adayı durumundalar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BATI KONFERANSI

 

 

 

Batı’nın zirvesinde iki takım var: 27-8’lik galibiyet rekorlarıyla Oklahoma City Thunder ve San Antonio Spurs. Thunder iç sahada 15-3’le oynuyor ve özellikle büyük maçları rahat kazanıyor. Westbrook’un yaklaşık birbuçuk ay sürecek olan sakatlığı döneminde zirvede kalmaları zor gözüküyor.

 

Spurs zirvede ama büyük maçları kötü oynamasıyla göze çarpıyor. Son on maçın yedisini kazandılar.

 

Bu iki takımın hemen arkasında Portland Trail Blazers var. Blazers’ta beklenen düşüş gerçekleşti ve son on maçın beşini kaybettiler. Bench’e ciddi bir transfer hamlesi yapılmazsa ve ilk beşi uzun süre kullanmaya devam ederlerse işleri zor.

 

Dördüncü sırayı paylaşan da iki takım var: Golden State Warriors ve LA Clippers. Son on maçını kazanan Warriors puan tablosunda müthiş bir şekilde yükseldi. Clippers bu sezon bir türlü istikrarlı olamadı, son olarak Chris Paul’u de sakatlığa kaybettiler, bakalım bu dönem nasıl geçecek?

 

Konferansın altıncı sırasında beklenenin altında performans gösteren Houston Rockets var. Yedinci sırada sezonun sürprizi Phoenix Suns ve sekizinci sırada Dallas Mavericks var. Play-off tablosunu zorlamaya aday takımlar ise Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, New Orleans Pelicans ve Memphis Grizzlies. Grizzlies, Mavs’in 4.5 galibiyet gerisinde ve geçen sezonki Batı Finali’nden sonra bu sefer play-off yapamayarak sürpriz yapacaklar gibi duruyor.

 

 

 

 

                            İSTATİSTİKLER

 

 

 

           NBA sayı krallığında maç başına ortalama 29.5 sayı ile Kevin Durant var. Durant bu ortalamaları %50 saha içi isabeti, %40 üçlük ortalamalarıyla sağladı. Durant’in arkasında Kevin Love-Carmelo Anthony var ama onlar üç sayı geriden geliyorlar.

 

           Ribaunt krallığında maç başına ortalama 13.5 ribaund alan DeAndre Jordan var. 13.3 ortalama ile Kevin Love var.

 

         Asist ortalamasında ise 11.2 asist ile Chris Paul var. Paul’un daha müthiş olan ortalaması ise maç başına ortalama top kaybından 4.5 sayıda daha fazla asist yapması. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..