Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker’in kritik maçı

Fenerbahçe Ülker’in kritik maçı
 

Fenerbahçe Ülker'e başarılar


16 Kasım Çarşamba… 20:00… Sinan Erdem Spor Salonu

Fenerbahçe Ülker Euroleague A Grubu’na çok kötü başladıktan sonra arka arkaya iki galibiyet aldı ve toparlanma sinyalleri gösterdi. Özellikle, geçen hafta deplasmanda alınan Bilbao galibiyeti gruptan çıkma adına çok önemli bir galibiyet oldu ve Fenerbahçe Ülker’in grubu ilk ikide bitirme şansını da arttırdı.

Fenerbahçe Ülker’in bu haftaki rakibi gruptaki ilk devreyi hesaplarına göre iyi tamamlayan İtalyan temsilcisi Bennet Cantu. İtalyan temsilcisi kendi evindeki üç maçı da kazanarak ilk beş maçta istediğini aldı. Bu maç onlar için hedef maçı sayılmaz. Kaybetseler dahi grupta üç galibiyete sahip oldukları için ilk dört için önemli avantaja sahipler. Kazanmaları durumunda ise grubu ilk ikide bitirmeye oldukça yaklaşacaklar ve sanırım maçlar başlarken hayal bile etmedikleri bir pozisyonda olacaklar. Euroleague’de neredeyse her sezon böyle bir takım çıkar, 2009-10’da Prokom, ertesi sezon ise Union Olimpija böyle çıkışlara imza atmışlardı.

Fenerbahçe Ülker İstanbul’da oynadığı maçların ilkinde lider Caja Laboral’e yenilmiş, sonra Nancy’yi farkı açmasına rağmen zorla yenebilmişti. Gruptaki dört maçın üçünde Fenerbahçe Ülker iyi başlamış, kötü bitirmişti. Geçen haftaki maçta ise Fenerbahçe Ülker kötü başladı, iyi bitirdi.

Bennet Cantu ise İtalya’daki maçlarda rakiplerini 70 sayının altında tutuyor. Deplasmanda ise sadece Caja Laboral’le karşılaştılar. O maçta da iyi başlayıp, rakiplerini son bölümde durduramamışlardı.

Fenerbahçe Ülker atan, Bennet Cantu ise rakibini durdurmaya çalışan bir takım. Tabii ki kıyas değil ama Fenerbahçe Ülker’in Telekom maçındaki dağınık durumunu da düşünürsek işleri oldukça zor gözüküyor.

Maçın favorisi Cantu değil ama Fenerbahçe Ülker’in bu kritik maç öncesi daha büyük favori olması gerekirdi. Roko Ukic’in de oynaması zor gözükürken maç başabaş geçebilir.   

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..