Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçeli Rahat Olsun!..

Evet, Fenerbahçe ligin diğer yarısına 1 puan ile resmen başladı.

Bursa taraftarının stadı doldurduğu maçta Teksaslar son düdüğe kadar susmadı.

Allah'tan Soldado'nun rövaşatasıyla 0-1 öne geçen takım Sarı Lacivertliler idi.

Bu gol taraftarın gardını düşürdü...

Fakat Bursaspor'un özellikle ikinci yarıda ki maçı çevirme arzusuyla bulduğu pozisyonlar çok netti.

Kaçırdıkları golleri maç sonu Fenerbahçe teknik heyeti ve başta Ersun Hoca tekrar izlediğinde, hiç şüphesiz beraberlikle sahadan ayrıldıklarına sevineceklerdir.

Her ne kadar Yeşil Beyazlılar’ın son dakikalarda gelen golü öncesi, pozisyon başında Valbuena'nın yere düşürülmesi net faül olarak görünse de bir Fenerbahçeli olarak açıkça ifade edebilirim ki maçın hakkı Bursaspor'undu.

Maçı izleyen herkesin göreceği üzere çok bariz goller kaçırdılar.

Sarı Kanarya’nın girdiği mutlak pozisyonları ise yine Soldado ve Ayew'in altı pas içinde yakaladığı 1-2 fırsat olarak hatırlıyorum.

Tabi bu demek değil ki oyunu rakip sahaya yıktınız, art arda şutlar çektiniz, kaleyi yokladınız, savunmayı bunalttınız, buyurun öyleyse galibiyet sizin hakkınız(!) Yok öyle…

Futbol işte ne yaparsan yap, top 3 direğin arasından geçmedikçe maçı alamazsın. Spor medyasında hakkın elbet verilir ama fikstüre 3 puan daha yazdıramazsın.

Yani demek istediğim evet Fener, Bursa karşında özellikle 2. yarı oyunu verdi, maçı da veriyordu fakat bu gol yemesi için bariz bir hakem hatasını gerektirmez!

Maçı adeta berabere bitirmek adına Avrupa’nın en iyi hakemi Cüneyt Çakır(!) son gol sonrası Riva’dan kulağına gelen uyarı ile VAR’a gitmesine rağmen tabelaya girilen skoru değiştirmedi. Peki ya maç sizce Kadıköy’de olsaydı, ne yapardı?

Ersun Hoca ise maçın şeklini ve taktiğini değiştirmedi, oyuna giren-çıkan oyuncular mevki olarak birbirlerinin muadili idi.

Takım yoğun devre arası kamp dönemini, psikolojik bir burhanla geçirdi. Kolay değil “Koca Çınar” ligin dibinde! Ama göreceksiniz bakın Fenerbahçe 3 kulvarda nasıl da yoluna devam edecek. Avrupa Ligi’nde Rus ekibi Zenit’i eleyeceğimizi düşünüyorum. Buraya yazdım!

Ali Başkan, taraftarın taleplerini gerçekleştiriyor. Önce Ersun Yanal’ın getirilmesi sonra Volkan Demirel’in affedilmesi derken yapılacak birkaç transferle daha da mutlu edilecek olan 12 Numara’nın sezon sonunu makul bir seviyede göreceğinden şüphem yok.

Bein Sports’un maçı şifresiz verdiğine de ayrıca değinmek isterim. Herkese güzel bir sürpriz yaptı yayıncı kuruluş.

Digitürk alıcısı olanlar bir lig paketine dahil olmasalar bile Pazartesi akşamında evinde lig heyecanına ortak oldu.

Bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim. Son 3 haftadır Sarı Lacivertli ekibin maçları hep Pazartesi gününe denk geliyor. Hem çubuklu formaya gönül verenler hem de Çukur dizisine meftun olanlar bu duruma çok içerliyor benden söylemesi...

MERT TUZCUOĞLU

22 Ocak 2019 Salı

merttuzcuoglu@gmail.com

https://twitter.com/tuzcuoqlu

http://blog.milliyet.com.tr/tuzcuoglu

 
Toplam blog
: 18
: 124
Kayıt tarihi
: 06.08.13
 
 

2013 Varna Teknik Üniv. Gemi İnşaat Mühendisliği (Lisans) 2018 Eskişehir Anadolu Üniv. İşletme (L..