Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

     
    Kategori
    Futbol
     

    Fenerbahçeye dair

    Akşam maçı izlerken kahroldum ama hep bir umut da vardı içimde, bi şut gol olur diye. Ama gol olacak şut da çekilmedi kaleye. Son dakika Semihin pozisyonu dışında da pozisyon yok. Baroninin gökyüzüne giden vuruşu var bide. ayıp olmasın diye yazayım. Gerçi ilk maçtada görüntü böyleydi ama iki şutda iki gol bulmuştuk. Belkide beni umutlandıran bu olmuştur.

    Şimdi gelelim asıl mevzuya; hata nerde? Bu takım neden bu kadar kötü? Ya da bu takım gerçekten bu kadar kötü mü? Ya da bu takım gerçekten çok iyiydi de çok kötü bir performans mı sergiledi? Maçtan sonra ntvspor da Mehmet Demirkolu dinlerken (Aykut Kocaman'ın gelmesine pek sıcak bakmamıştı. Oynattığı futbolu beğenmez. Yorumlarından öyle anlıyorum) sanki içinde haklı çıkmanın verdiği bir sevinç var gibiydi. Rıdvan hocanın olumlu eleştirilerine teşekkür ediyorum.

    Bu kadro Fenerbahçenin Daum lu kadrosunun yedek ağırlıklı kadrosu dia ve stoch dışında. Onlarında uyum dönemleri olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Daum döneminin yedek ağırlıklı kadrosu geçen sezon kaç puan toplamış ligde arşivlerde var merak eden bakar. Geçen yıl İlk 8 haftada alınan 8 galibiyet olmasaydı kümede kalmaya oynardı. Hatırlayın o dönemdeki maçları ve yorumları. Fener geçen sezonu bu kadro ile oynasaydı şampiyonluğu son maçta kaçıran takım mı olurdu yoksa son maçta kümede kalan mı olurdu? Bunu geçen sezonun 9 ncu haftasından sonraki 10 haftalık periyodda performansına bakarak anlayabiliriz. ( 9-23 hafta arasındaki 14 maçlık periyodda aldığı puanlar toplamı 15 dir. Ankaraspor maçını katmıyorum.)

    Kendi liginde bukada acziyet içinde olan bi kadro ile avrupada mücadele etme, tur atlama beklentileri sadece yutturmacadır. Karşındaki takım Erman hocanın deyimiyle ne kadar acemi olsada avrupa kültüründen gelen bi takım öyle zayıf anını yakaladığında şaka yapmaz. Geçen yıl UEFA kupasında da aynısı olmamış mıydı? Takım kurarken Avrupa liginde mücade edecek bi takım kurmamız gerektiğini unutuyoruz. Yedekleri ile komple avrupada mücadele edebilecek bir takım kurmalıyız. Fener takımı için bunu söyleyebilirmiyiz? Bekir, Önder, İlhan, Gökhan Ünal, Kazım, Devid hatta bu haliyle santos bunlarla değil avrupada kendi ligimizde bile mücadele edemeyiz. Yani kafaya oynaması zor.

    Peki yönetim bunu bildiği halde transfer yapmıyorsa hala bi golcü alamamışsa bunu faturasını Aykut hocaya kesmek nekadar doğru. Aykut hocanın gitmesini dört gözle bekleyenler var bunu görebiliyorum. Ama inşallah avucunuzu yalarsınız.

    Bi sözde Emreye. Artık agresifliği bırak. Öfkeni kontrol et. Aykut hoca bu takımın başında başarılı olursa bu yol sana, Tuncaya ve sizin gibilere daha kolay açılır. Artık bi ekol başlatmalısınız fener de. Bunu bilerek takımın başarısı için çalışmalısın. Zarar vermekten keçınmalısın.

    Son söz Aykut Hocaya. Eğer Fenerde başarılı olmak istiyorsan kimsenin gözünün yaşına bakma. Senin başarılı olman çok önemli. Başarılı olman için dua ediyoruz bunu bilerek ve idrak ederek çalışmalarını yap. Sen başarılı olursan kendim başarılı olmuş kadar sevineceğiz bunu bil. Rıdvan'ın başarılı olmasını çok istedik ama olmadı. Direnemedi dayanamadı ama sen başarmalısın. Fenerbahçe kendi bağrından çıkmış evlatları ile avrupada başarı yakalaması bizi çok mutlu edecektir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 381
    Kayıt tarihi
    : 05.08.10
     
     

    1969 Doğumluyum. Üniversite mezunu, İstanbulda yaşıyorum. Kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum...