Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Fighins Collins Konseri

İSTANBUL RESİTALLERİ DE 2019’U FIGHINS COLLINS İLE UĞURLUYOR

Yeni Yıla yaklaşmakta olduğumuz şu günlerde, birçok sanat kurumları gibi İstanbul Resitalleri'nde 2019'un son konser resitalini; İsviçre'de düzenlenen Clara Haskil Uluslararası Piyano Yarışması 1999 Birincisi, "New Ross" ve "Music for Galway" gibi İrlanda'daki iki önemli festivalin de müzik direktörü olan İrlanda’lı virtüöz Finghin Collins ile 20 Aralık'ta gerçekleşiyor! Uzak Doğu'dan Avrupa ve Amerika'ya uzanan performansları ile klasik müzik dünyasında büyük beğeni toplayan sanatçı aynı zamanda dünyanın en prestijli yarışmalarından Dublin Uluslararası Piyano Yarışması'nın da jüri üyesi. Collins, bu kez İstanbul'da 2017'de yayınlanan Chopin albümü ile dönüyor!

Collins, RTÉ İrlanda Ulusal Senfoni Orkestrası'nın üç yıl boyunca yıldız sanatçısı olarak Mozart ve Beethoven'ın piyano konçertolarını kapsayan büyük maratonunu 2013'te tamamladı. Aynı yıl Londra'da Wigmore Hall'da "Pianoforte Series" de sahneye çıktı. Sanatçının müzikal çalışmaları arasında solo ve orkestra performanslarının yanı sıra oda müziği çalışmaları da yer alıyor. Finghin Collins'in 2006'da İsviçre'li Claves Records'dan çıkan Schumann albümü sanatçıya Gramophone'da "Editor’ün Seçimi" de dahil olmak üzere uluslararası basında çeşitli ödül ve ünvanlar kazandırdı. 2011'de İngiliz şef Kenneth Montgomery yönetimindeki RTÉ İrlanda Ulusal Senfoni Orkestrası ile Charles V. Stanford'un piyano ve orkestra için çalışmalarını içeren albümü de basında yine övgü dolu eleştiriler aldı. Sanatçı, 2013'te yayınlanan albümünde Mozart'ın piyano konçertolarını seslendirdi. Finghin Collins'in 2017'de yayınlanan son Chopin albümü ile birlikte bugüne kadar yayınlanmış toplam 9 albümü bulunuyor.

20 Aralık 2019 akşamı saat 20.00’de İstanbul Emirgan’daki Sabancı Müzesi The Seed konser salonunda yapılacak olan yılın bu son konserinde, ilk yarıda L.V.Beethoven’in Op.10 No.1 Piyano Sonatı ile No.23 Fa minör Op.57 Piyano Sonatı ilk yarının eserleri. İkinci yarıda ise F.Schubert’in No.22 La Majör D.959 Piyano Sonatı yer alacak.

Sabancı Müzesi’nin Boğaz manzaralı son derece nezih ortamında bu konseri izlemek için adres Emirgan Atlı Köşk.

Şimdiden herkese iyi seyirler dilerim.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..