Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '15

 
Kategori
Mizah
 

FIKRA GİBİ ANILAR

FIKRA GİBİ ANILAR
 

görsel netten alıntı


FIRA GİBİ ANILAR

 

Almanya’dan gelen kardeşim “Abla yıllar oldu doğduğum kenti, Erzurum’u göremedim, bu sene birlikte gidip görelim, uçak paraların benden” dedi. Ankara’dan uçağa bindik yanımızda Erzurumlu yaşlı bir nine vardı, uçak sisten bir türlü Erzurum havaalanına inemiyordu, dolaşıp durdu. Nine bir ara bana döndü ve “ana gurban ecep teyyere edresi mi gaybetti?” Biz güldük. “Viş niye gülirsiz edresi büleydi şimdiye geder çohtan inerdi” dedi.

 

Erzurum’a gittikten sonra çok değişik kişi ve olaylarla karşılaştık. İşte onlardan birisi: Bir gün Erzurumda çarşıda yürüyoruz, önümüzdeki bir bayan önünde giden bir hamala seslendi ve: “Hamal emi, hamal emi ecep saatin kaç?” Hamal sırtındaki yükten bunalmış kızdı ve “saat kırk” deyince kadın kızdı :”Viş toprah başan heç saat kırk olur mu? Adam kadına “Ey Allah’ın avanaği heç hamalda saat olur mu” dedi.

 

Yine bir gün Erzurum’da dolmuşa bindik, yanımızda oturan hanımın yanında 10 yaşlarında bir çocuk vardı. Hanım tek kişilik dolmuş parası verince, şoför “Hanım çocuğa da bilet parası vereceksin” deyince kadın sinirlendi ve “Buncağız uşağa heç bilet alınır mi?” “Şoför öyle ise kucağına al” dedi. Kadın sinirlendi ve “Deli mi ne eşek geder çocuk heç gucağa sığar mi?” Diye cevapladı.

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..