Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '21

 
Kategori
Mizah
 

FIKRALAR

FIKRALAR

 

Şu pandemi günlerinde istedim ki sıkıntılardan uzaklaşıp biraz gülelim umarım sizleri güldürürüm. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ

6- NEÇİ

Hoca derste arkadaki bir öğrenciye seslenir  “ola arhadaçi” “buyur hocam neçi”  “ola adın neçi “  “hocam golliç zeçi”  “numaran neçi “ içiyüz içi”  “melmeçetin nereçi “  “hocam Erzurumun içi “  “baban işi neçi “ “hocam belediyede içci”  “söğle bahim soriyi bülirmisen çi”   “hocam sormirsan çi “

“Irağın baş şehri nere çi “  “hocam Helsinçi “ hoca sinirlenir  “ ne herze yiyirsen çi ola niye bülmirsen çi otur sene içi” öğrenci boynunu büker ve

“hocam ahan ben ne ettimçi” der.

 

7- AYNA

Erzurum’un bir köyünde hiç ayna görmemişler. Köylülerden birinin eline bir ayna geçer,  aynadaki görüntüyü ölen kardeşine benzetir ve “vah gardaşım bene bahir” diyerek eve gitirir aynaya sarılır yatar eşi eve gelir bakarki kocası aynaya sarılmış yatıyor. Aynayı elinden alır, bakar, deliye döner.”Vay gözün kor ola herif beni bu şıfrıntiyinan aldatirsan he” diyerek köyün imamına koşar “Hoca efendi erim beni aha bu şırfrıntıyınan altadır” diyip, aynayı hocaya verir. Hoca aynaya bakar “baci bu şırfıntıdan ziyade gavata benzir” diye cevaplar.

8-TORBAYA GOYİR

Taşdan amca ikinci kez evlenmiş birinci eşi çok pis ve dağınıkmış. Mahalleden tebrike gelenler sorarlar “Daşdan emmi hanımın tertipli mi? Töreli mi?( düzenli mi) adam  “he ele tertipli ele töreli ki memelerini bile torbaya goyir” der.

ANAN KOCA YÜZÜMÜ GÖRDÜ

Kız annesine sorar: “Anne kaç kere evlendin? Annesi: “Ali, Veli, 4de ondan evveli, Rcep Şaban, Ramazan, bir de rahmetli baban, Anan koca yüzümü gördü a kızım.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..