Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Basketbol
 

Final four yolcuları belli oluyor

Final Four oynayacak takımlar belli oluyor. BJK ile FB nin Brose Basket ile Alba nın son sıraları kaptırmayacağı kesinleşen top 16 maçlarında son dört haftaya girilirken top 8 de şekillenmeye başladı. E grubunda Real Madrid, Efes ve CSKA Moskova ile F grubunda Barcelona top 8 i garantiledi. Büyük bir aksilik olmazsada final four bu dörtlüden oluşacak. 

E grubunda Panathinaikos ile F grubunda Olimpiyakos ,Khimki ve Siena Top sekiz için iddialı durumdalar. Panathinaikos top sekizde E grub sonuncusu olarak yer alırsa muhtemel rakibi Barcelona'ya karşı bir şans bulabilir. Ancak onları eleme şanslarının çok olduğu düşünülemez. Eğer böyle bir eşleşme olurda Panathinaikos yine Barcelona'yı elerse E grup ilk dört takımı final four yapabilir.  F grubunda ikinci olacak takımın E grup üçüncüsü olması muhtemel CSKA karşısında şansı olmadığı düşünülebilir.

Top 16 son dört hafta maçları Efes,Real ve CSKA grup sırlamalarını belirleyecek maçlar oynayacaklar. F grubunda yalnız Barcelona yerini garantiledi.top sekizin diğer üç takımı son dört hafta maçlarından sonra belli olacak. Khimki,Siena ve Olimpiyakos bu sıraların en büyük adayları. Maccabi nin bu üçlüde yer alaması zor ama imkansız değil.

Eurolig yayıncı kurumda yapılan programda Koç İhsan Bayülgen Olimpiyakos'un final four adayları içinde olduğunu düşündüğünü ifade etti. Olimpiyakos Geçen yıl hiç favori olmadığı final fouru şampiyon bitirmişti. Bu yılda Yunan takımlarından herhangi birisi şampiyon olsa kimse şaşırmaz. Ancak bu yıl Yunan takımlarının olmayacağı bir final four görünüyor. Olimpiyakos ya Efes yada CSKA veya Real ile oynayacak. Bu elemede bir deplasman galibiyeti almak zorunda Olimpiyakos. Bunu yapabilecek güçleri yok. Diğer takım Panathinaikos da final four için Barcelona'yı geçmek zorunda.

Yunan takımları bu yıl final fourda olamayacaklar. Hatta top 8 de iki takımla yer almaları bile zor görünüyor.

Yunan Basketbolu dünyada isim yapmış önemli işler yapmıştır. Bizim Türk Basketbolunu onların üzerine çıkarmamız  gerekir. Bu final foura her yıl enaz bir takımı sokmak ile başlayacaktır. Bizimde Yunan Basketçiler gibi nitelikli oyuncular yetiştirme zorunluğumuzu ilgililerin kavraması çok önemlidir.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..