Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Basketbol
 

Final serisinde Fenerbahçe Ülker tekrar önde

Beko Basketbol Ligi final serisinin beşinci maçında Fenerbahçe Ülker kendi seyircisi önünde Galatasaray Liv Hospital’i 76-63 ile yenerek seride 3-2 öne geçti. Böylece serinin beşinci maçını da evsahibi olan takım kazanmış oldu.

                Maç dengede başladıktan sonra, Oğuz-İzzet değişikliğini yapan Fenerbahçe Ülker 4.dakikadan itibaren maçın üstünlüğünü ele aldı. Dördüncü dakika ile sekizinci dakika arasında mükemmel savunma yapan Fenerbahçe Ülker rakibin savunmada aksamasından da faydalandı ve 21-7’lik bir seri yakaladı, bu seriden sonra da ilk yarı sonuna kadar Fenerbahçe Ülker üstünlüğü vardı ve ilk yarının sonunda fark 20 sayının üstüne çıkmıştı: 45-21

                Galatasaray Liv Hospital ikinci yarıya daha istekli başladı ve 12 dakika boyunca oyun planını doğru uyguladı, buna rağmen Galatasaray LH farkı tek hanelere döndüremedi. Son sekiz dakikaya 60-50 ile girilirken maçın son kırılma anı yaşandı. Fenerbahçe Ülker bir kez daha gaza basınca, yorulan Galatasaray LH oyuncuları da yavaşlayınca fark tekrar açıldı ve son dakikaları Fenerbahçe Ülker rahat oynayarak maçı kazandı.

               

Genel Yorum

Bu maçın dördüncü dakikası ile sekizinci dakikası arasında Fenerbahçe Ülker takımının gösterdiği performans için söylenecek fazla bir şey yok, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar etkili savunma yapabilen bir takım gördüm. Aslında, Fenerbahçe’nin bu sezon birçok kez benzer performanslar gösterdiğini gördük ama Fenerbahçe maç başlarında etkili olduktan sonra önlenemez bir düşüşe geçiyordu, rakip takımın karşı koyması durumunda da yenilgi oluyordu Fenerbahçe Ülker için. Bugün ise malum dört dakikalık süreçte mükemmel oynayan takım maçın geri kalanında da büyük düşüş yaşamadı, farkın kapanmasına izin vermedi.

                Galatasaray Liv Hospital çok kötü oynamadı, Ergin Ataman da takımını çok kötü yönetmedi. Ataman maçı çevirmek için elinden gelen birçok şeyi yaptı ama uygulamaya çalıştığı hiçbir alternatif sonuç vermedi. Özellikle ilk dakikalarda Galatasaray birçok boş şut imkanı yakalamasına rağmen sonuç alamadı. Sezon boyunca Galatasaray’ın kadrosunun yetersiz olduğunu yazmıştım. Sezon boyunca oyuncuların özverisi ve özellikle taraftar desteğiyle takım iyi-kötü gitti ama bu maçta taraftar desteğinden yoksunluk takımı kötü etkiledi, vasatın altında kaldılar.

 

                               

               

 

 

Ayrıntılı incelemeleri    http://altiustusport.blogspot.com.tr adresinde bulabilirsiniz. (Yazılar maçlar bittikten kısa süre sonra eklenecektir)

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..