Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '14

 
Kategori
Üniversiteler
 

Fırat Üniversitesi'nde 4 saat

Fırat Üniversitesi'nde 4 saat
 

m Rahman Aydın ile


Tokat Gaziosmanpaşa Lisesinde okurken tanıştığımız   ve liseli olmanın verdiği çekingenlik ile o zamanlar  bizi  iyi tanımayan   ama daha sonra Fırat  Üniversitesi Mühendislik  Fakültesi Metalurji ve Malzeme  Mühendisliğini kazanınca   Üniversiteli  olmanın   verdiği  heyecan ile kendisini oldukça geliştiren ve   Üniversitenin kulüplerine üye olarak  Üniversitedeki sosyal  çalışmalara gayretle katılan   Mustafa Rahman  Aydın  Üniversitenin  IEEE Fırat Kolu’nun  3 gün  sürecek “Geleceğine Yön Ver”  Kariyer günlerine  davet  edince  ve bu davetindeki samimiyetini görünce “bu davete icap etmek  gerek” diye  düşünerek  yollara düştük.

İstanbul’da Üniversitede  okurken  yurtta ve okulda pek çok  Elazığlı dostumuz, arkadaşımız  vardı.Şu an   Elazığ’da avukatlık yapan   Av. Ferhat Tozkoparan   bunlardan bir tanesi. Bunun yanında  İşitme Engellliler  İlköğretim  Okulunda Öğretmenlik yapan Serkan Tohumcu, Beden  Eğitimi Yüksekokulunda okuyan , kitaplarımıza , dergilere   ve çalışmalarımıza olağanüstü ilgi gösteren   ve  faydalandığını söyleyen  Ömer Albayrak  da Elazığ’dalar. Ancak  biz  Mühendislik Fakültesine misafir olduğumuzdan onları bu ziyarette göremedik.

Sabah  Mustafa Rahman Aydın ile  konuşmaların yapılacağı Fırat Üniversitesi  Merkezi Kütüphane  yanında  bulunan   Atatürk Kültür  Merkezine  geldiğimizde   gençler standlar açmış   bizi bekliyorlardı. Tüm IEEE üyeleri “ Hoş  Geldiniz” dediler. Protokol odasına alarak çay pasta  ikram ettiler.

Fırat  Üniversitesi 1975 yılında açılmış ve   şehrin orta yerinde kampusü küçük bir ilçe kadar  büyük. Her yan ağaçlar ile  kaplı ve piknik  alanları ile sosyal tesileri ile sanki orman   tesislerine   benziyor.

Konuşma yapacağımız saate kadar  gençler ile sohbet ettik. Bizi davet eden  Mustafa  Rahman Aydın bir an yanımızdan  ayrılmayarak  sevgi ve saygısını gösterdi. Zaman zaman yanımıza  gelen IEEE üyesi Mühendis adayları ile sohbet ettik.Onlara  kalemler,  Genç Gelişim dergileri armağan ettim.

Konuşmayı dinlemeye  İşitme  engelliler Derneği Başkan ve  Yardımcısı ile İşitme  Engelliler Meslek Lisesinden bir grup öğrenci ve öğretmenleri gelmişti.

Gençlere Kişisel Gelişimin önemini anlatarak   hayatta   yaşadığımız  tecrübelerimizden   bir demet   tavsiyelerde  bulunarak, hikayeler ,  anılar eşliğinde  bir saat sunum yaptık. Öğrencilerin sorularını cevapladım. Güzel soru soran öğrencilere   kalemler ve Genç Gelişim Dergisi armağan ederek    okuyarak faydalanmalarını ve soru  soran, öğrenmek isteyen gençlerin her zaman  hayatta başarılı olacaklarını, özgüven sahibi olmanın  başarmanın yarısı olacağını   anlattım. Mustafa Rahman  Aydın bize bir plaket  sunarak  teşekkür etti.

Konuşma tamamlandıktan sonra Beden Eğitimi Öğretmenliğinden tanıdığımız Serhat Demir ile Salih Atan ziyaretimize  geldiler. Bizlerde   öğle yemeğini Veteriner Fakültesindeki sosyal tesislerde yedik IEEE üyesi gençler ile. Üniversitenin  sosyal tesisleri de güzel. Elazığ insanı gerçekten samimi  ve   milli ve manevi değerlere   bağlı , insanlar ile   güçlü iletişim kurarak insana insan olduğundan değer veren  insanlar.Bu yüzden de  Elazığ insanı ülkemizin her yerinde söz sahibi olup başarıları ile güzel yerlere  geliyorlar.

Konuşmamızın  tamamlanmasından sonra  otobüsün hareket saatine bir hayli vardı. Daha önceden tanıştığımız   ve Elazığ Gençlik Spor İl Müdürlüğü  Gençlik Merkezinde Erkan Batmaz’ı IEEE üyesi gençler  ile ziyaret ederek  gençlerin gelişimi konusunda   fikirlerimizi paylaştık.

IEEE  üyesi gençler bizi Terminale kadar yolcu ederek teşekkür ettiler. Bizlerde onlara teşekkür ettik. Otobüste de zamanımızın çoğunu okuyarak geçirdik.

IEEE Fırat  Üniversitesi  kolu üyesi gençlere başta Mustafa Rahman  Aydın kardeşim olmak üzere teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..