- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında sebzeli makarna
FIRINDA SEBZELİ MAKRNA
Makarnanın yararları saymakla bitmez. Ben burada bir kaçından bahsedeceğim ve fırında sebzeli makarnayı anlatacağım:
Besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından zengindir. Şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar, enerjiyi sabit tutar, iştahı azaltıcıdır.
FIRINDA SEBZELİ MAKARNA
Makarnanın içine çok çeşitli sebzeler konulabilir. Ben brokoli, soğan, sarımsak, havuçla yaptığım fırın makarnayı anlatacağım: 750 gram makarna, kaynamış tuzlu suda az haşlanır, yapışmaması için suyun içine 1 kaşık sıvı yağ ilave edilir, kıvama gelince süzülür. Diğer taraftan bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ konur. Ve ateşe konulur, önceden rendelenmiş 1 soğan, 3 diş sarımsak, yıkanıp soyulup rendelenmiş 2 havuç, rendelenmiş 4 tane domates, tavada çevrilir. Buharda haşlanan 4 tane didiklenmiş brokoli eklenir ve hepsi birlikte 4 dakika soteleşir ve süzülmüş makarna ile karıştırılır, isteye göre tuz ilave edilir. Bir kâsede 1 su bardağı süt 3 yumurta, erimiş yarım çay bardağı tereyağı iyice çırpılarak, makarnalarla karıştırılır yağlanmış bor cama yayılır. Üstüne rendelenmiş 1 bardak kaşar peynir serpilerek fırına verilir.180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Servis tabaklarına dilimlenerek konur, ayranla birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ