Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında tavuk dolma

Fırında tavuk dolma
 

Fırında Tavuk Dolma


Malzemeler

2 su bardağı pirinç

1 adet tavuk

Karabiber

Baharat

Salça

Maydanoz

1 yemek kaşığı tere yağı

Hazırlanışı

Öncelikle 2 su bardağı pirinci bir güzel yıkıyoruz. Daha sonra pirincimizi bir yemek kaşığı tere yağı ile bir tavada güzelce pişiriyoruz. İçerisine baharatlarımızı ve maydanozumuzu da ekleyerek birlikte pişmelerini sağlıyoruz. Daha sonra tavuğumuzun üst kısmını salçalıyoruz ve içini hazırladığımız pilav ile dolduruyoruz. Özellikle bu pilavda biraz karabiber oranı fazla olmalıdır. Tavuğun arka kısmını bir iple dikiyoruz ve salçalanmış tavuğu dibini yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. 180 derecede tavuğumuzu 45-50 dakika kadar ya da tavuk eti olana kadar pişiriyoruz. Artan pilavlarımızı servis tabaklarının alt kısmına koyup tavuktan çıkan pilavla karıştırıyoruz. Üzerine de pişmiş tavuk etimizi koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Kaynak: Tavuk Dolması

http://www.lezzetlisirlar.com/firinda-tavuk-dolma.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..