Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Fırsatçı ilan nasıl olur?

Fırsatçı ilan nasıl olur?
 

Hem elemanın arandığı hemde bol bol firmanın kendi reklamını yaptığı ve hatta bunu abarttığı ilanlardır.

Örneğin;

İhracat şampiyonu ve sektörünün öncüsü olan firmamız satış elemanları arıyor.

Ülkemizin gıda sektöründe ve halka açıklıkta kendi sektörü içinde ilk sırayı alan firmamız son yıllarda gösterdiği büyük performansa yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

Üç bini aşkın bayisi ve 2 milyar dolara ulaşan cirosu ve 1500 çalışanıyla üç yıldır ihracat şampiyonu olan firmamız iç pazarda yeni bir atılım başaltıyor.

Unlu mamuller sektöründe %33'lük payıyla cirosunu ve karlılığını hergün daha da arttıran firmamızda yetiştirilmek üzere satış elemanları aranıyor.

Adayların üniversite ve dengi okul mezunu olmaları ve askerlik hizmetini yapmış bulunmaları gerekmektedir.

(.....)

Okudunuz işte, nasıl da reklam kokuyor. Büyüklüğünü kanıtlamaya çalışan bir firmanın yaptığı bir çabalamadan başka birşey değil. Amaç bir taşla iki kuş vurarak hem aranan elemanı bulmak hemde komuoyuna yönelik prestijini artırmak olacaktır. Bu tür bir ilan iş arayanların ilgisini çekmek ve yetkin adamları başvuruya özendirmak için düzenlenmiştir. Bu tür bir ilanı anlamanın en kolay yolu başlıkta gizlidir. Eğer başlık sizden çok kamuoyuna veya tüketiciye odaklanmışsa bu tipik bir fırsatçı ilandır.

Sihirli bir değneğiniz varsa hemen işe alınırsınız. "Resume"(özgeçmiş)nizde abartıya kaçmadan neyi nasıl yapacağınızı kısaca belirtin. Ama ilanda belirtilen iddaalara nasıl bir ivme kazandıracağını ispat etmeye kalkışmayın. Unutmayın ki ilanda verilen büyüklük ve gelişme mesajları size yönelik değildir.

Bu ilanları veren firmaları abartılı biçimde övmeyin. Gösterişten kaçının Bir ipte iki cambaz oynamaz öyle değil mi...

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..