Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Fırtına geliyor

Fırtına geliyor
 

Batı’dan gelen soğuk hava dalgası Pazar günü Trabzon’a geldi. Havanın soğuk ve yağmurlu olması futbolseverleri maçtan alıkoymadı. Yedisi ile yetmişi ile taraftarlar Avni Aker stadyumunu doldurdu.

Televizyonda maç başındaki görüntüdeki tribünlerde naylonları üzerine alan taraftarın bir tarafın bordo, bir tarafın mavi görüntüsü seyir adına güzel bir görüntü olmuştu. Her zaman desteğiyle etkisi olan taraftarların, ligin ikinci yarısında yüksek performans Trabzonspor’dan bekleniyordu.

18. haftada Manisa sporu 2-1, İstanbul BB ‘yi deplasmanda 2-0 yenerek ikinci yarıda hızlı ve etkili olacağının sinyallerini vermişti. Kadrosuna kattığı Olcan’ın etkisi maçlarda tartışılmazdı. İstekli oyunu ile takıma hareket katarak etkisi gün geçtikçe daha fazla gözlenmekte. Hırslı oyunu ile orta sahadaki diğer oyuncu Colman ismini unutturarak orta mevkide Olcan’ın ismi ön plana çıkmaya başladı.

Bu hafta konuğumuz Samsun spor’du. Karadeniz temsilcisi olmasına rağmen ne onlar bizi kabullenebildi ne de biz onları. İlk yarıda ki deplasmanda uğradığımız sözlü saldırıları ise kardeş tokadı niteliğindeydi.

Ligin ilk yarısında kaybettiğimiz puanlar zirve yarışından uzak tutsa da ikinci yarıda kazandığımız hava Play-off umutları biraz olsun artırdı. Puan sıralamasında geride olduğumuz sürede rakipler üstünlüklerini koruyamayarak Trabzonspor ilk dört için önemli avantaj yakalayarak bu çıkışı Samsun spor karşısında da devam ettirdi.

Maç içerisinde birçok muhtemel pozisyondan yararlanmamamız ve golcü futbolcu Burak’ın penaltısı skorun üstünlüğü ile belirgin olmasa da diğer maçlarda bu tür sıkıntı oluşturabilecek bir durumdur. Burak’ın olumsuz olmama durumunda Şenol Hoca’nın alternatif olarak kimi sunacağını çok merak ediyorum.

Atılan gollerden sonra tüm futbolcuların bir araya gelerek sevinç yumağı olması bizlerinde özlediği bir durumdur. Takım galibiyet havasına girdi, son 4 maçı da kazanarak seri yakalayan Trabzonspor bu havasıyla bakalım hangi maça kadar gidecek.

Başarının ilk yarıya göre istendiği kesin. Gaziantep den Olcan transferi etkili olarak takıma canlılık getirdi. Oynadığı iki maçta da yükselen grafik belirten Olcan’ın bu kadar çabuk takıma uyum sağlayacağını kimse tahmin etmemişti.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..