Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '13

 
Kategori
Basketbol
 

Fiyaskonun adı Oktay Mahmudi

Efes tahminleri çürütmeye kararlı. Geçen yıl şampiyon yaptıkları Olimpiyakos'u bu yılda final foura göndermek için önemli adımlar attı. Bir ay önce Anadolu Efes final four için çok iyi bir şans yakalamıştı. Bu şans ile Final four E grubu takımlarından oluşabilir diye yazmıştım. Oktay Mahmudi okudu ve benim öngörümü yanlış çıkarmaya çalışıyor herhalde.

İkinci maçta rakibin önünde diz çöktü Oktay Mahmudi. Takımını yönetemedi. Sürekli yanlış beşi sahada tutmak ve oyunculardan kötü performans almak.

Anadolu Efes iki defa yenildiği Olimpiyakos'un bütçesinin 4-5 kat büyük bütçeye sahip. Yani iki takım arasında ciddi fark var. Masa başında harcanan para sahada tersine dönüyor. Neden basit Oktay Mahmudi başta Anadolu Efes beyin takımı çok zayıf. 

Bir sürü adam görüyorum kenarda oturan. Bir dünyada para aldıkları muhakkak. Ama anlamıyorlar basketboldan. Kerem Gönlüm neredeyse 40 dakika soluksuz oynuyor. TV de maçı seslendirenlerde Kerem Gönlüm diyor başka bir oyuncu ismi kullanmıyor. Arızada burada. Kerem Gönlüm bu kadar oynar ve önemli rol üstlenirse Efes perişan olur. Bunu görebilecek bir adam yok. Kerem eskiden belki iyi oyuncuydu. Ama o artık devrini tamamlamış. Bu maçlarda en fazla alacağı süre 10 dakikayı aşmamalı. Bir diğer Kerem de öyle. Allahtan onun süresi kısa.  Jamon Gordon Lucas veya Jash Shipp de bukadar süre alacak oyuncular değil. Ne üçlük ne ikilik şut sokabiliyor. Bunun yanın Ermal hiç süre alamıyor. Doğuş Balbay da süre alamayanlardan. Sinan ise çok az süre alıyor.

Oktay Mahmudi bu seviyelerin adamı değilmiş. Ne yazık ki gerçek bu kötü bir şekilde ortaya çıktı. Takım içinde rekabet ortamı yaratamayan hoca takımı kontrol edemez. Formayı kanının son damlasına kadar savaşan oyuncu yerine hislerine kapılarak veren Mahmudi çöküşün tek suçlusudur. Efes yıllardır yenilmekten kaybetmekten başka hiçbir şey yapamıyor. Değişmeyen bu başarısızlık milli takımada yansıyor.

Tuncay Özilhan değerli ve başarılı işadamı bu yanlışlara neden müdahale edemiyor. İnanılmaz.

 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..