Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Flas: Almanya Ilisu Baraji icin verdigi yarim milyar EURO'luk destegini cekti!

Financial Times'da Chris Bryant imzalı olarak yayımlanan habere göre Alman Hükümeti, Türkiye'nin Ilısu Baraji ile ilgili yerine getirmeyi taahhüd ettiği çevresel ve kültürel koruma yükümlüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile projeye verecegi €450 milyonluk ihracat kredisi garantisini çektigini ilan etti.

Almanya'nin bu konuda Turkiye'ye verdigi 60 gunluk ihbar suresinin 12 Aralik tarihinde hicbir gelisme olmaksizin doldugu ve Alman yetkililerinin Turk tarafinin kosullar yerine getirilmeden insaa calismalarina baslamasini 'kabul edilemez' bulduklari ifade ediliyor.

Alman Hukumetinin Turkiye'ye kontrat altindaki yukumluluklerini yerine getirmesi icin 6 aylik ilave bir sure verdigi ancak projeye bu kosullar altinda destek saglanmasi ihtimalinin cok dusuk oldugu belirtiliyor.

Finansal dunyanin icinde bulundugu bu kriz ortaminda, anlasmasi onceden saglanmis bu tutardaki bir kredinin geri cekilmesi, projenin bolge kalkinmasi, istihdam ve ekonomimiz acisindan onemi goz onune alindiginda son derece uzucudur.

Saygilarimla,

 
Toplam blog
: 5
: 502
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Merhabalar, 32 yasindayim. Son dokuz senedir yurtdisinda yasiyorum. Finans sektorunde calisiyorum, ..