Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '14

 
Kategori
Fotoğraf
 

Fotoİstanbul çok güzel, bitmeden gelsenize…

Fotoİstanbul çok güzel, bitmeden gelsenize…
 

 

İstanbul’un bir fotoğraf festivali yok derken, bu yıl Fotoİstanbul adıyla düzenlenen 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali,  karanlık odadan dijitale büyük bir içerikle şehrimizin fotoğraf festivali boşluğunu dolduracak gibi görünüyor. İstanbul’da şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı fotoğraf organizasyonu olan Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; gelenekselleşerek, bir dünya metropolü olan İstanbul’a bir fotoğraf festivali kazandırmayı hedefliyor. Ekim ayı ortasından beri Barbaros Meydanı, Beşiktaş Demokrasi Meydanı ve Ortaköy Yetimhanesi’nde birbirinden güzel fotoğraf seçkilerini sergileyen festivali 18 Kasım’a kadar ziyaret edilebilirsiniz.

Ben özellikle tarihi bir bina olan Ortaköy Musevi Yetimhanesi’ndeki sergiyi gezmeyi tercih ettim. Binanın tarihi dokusu festivalin teması olan  ‘’Şehirler ve Hikayeler’’ için çok anlamlı bir mekan seçimi. Öncelikle binaya büyüleniyor ve ardından her odasında ayrı bir hikayenin olduğu, doğuyla batı, klasikle modern, ustayla öğrencinin ortaklaşa çıkardıkları muhteşem bir yolcuğa çıkıyorsunuz. 6 atölye çalışması,80 slideshow, sanatçılar ve eğitimciler tarafından verilecek birçok konferans ve portfolyo değerlendirmeleri de festival kapsamında yer alıyor.

Ortaköy Musevi Yetimhanesi’nde Çeçenistan savaşından Gazze’ye savaş, şehirler ve insaları içine alan çarpıcı kareler görebilirsiniz. Sonrasında Seiji Kurata’nın ‘’Tokyo’da yaşamak bir yolculuktur’’ cümlesini izleyen olağanüstü Tokyo gece yaşamı fotoğraflarına rastlayacaksınız. Gökşin Varan’ın kentsel dönüşüme kurban verilmeden önceki Tarlabaşı fotoğrafları ise çok etkileyici ve eleştirel. Gençler Aralarında Anlaşmış isimli gerilla sergisi, 90’lı yıllarda doğmuş ve tamamen amatör fotoğraf âşıklarının fotoğraflarını sergileyebildikleri bir alana dönüşmüş. Üretmeye devam edecekleri sözünü de vermişler.

Ken Schles’ininternet öncesi New York’u fotoğrafladığı serisi oldukça keyifli… Kent cehennemini arşınlayan Schles,’ın Gece Yürüyüşü, tutkuyla yaşamaya uzanan güzel bir şehir hikayesi sunuyor. Yetimhane’nin bir odasını bir Roman evine çeviren Arjet Zwart, Türkiye’de tanıştığı Romanların yaşamlarını ve kendisiyle olan ilişkilerini çevreleyen bir öyküyü paylaşmış bizimle. Görülmeye değer çok değerli bir çalışma.

Gezi Parkı protestolarından bu yana, hiçbir etkinlik yok ‘’Gezi’’yi anmayan… Bir direnişin yanında aynı zamanda bir ilham kaynağı olan Gezi Parkı protestoları, fotoğrafçı Bülent Kılıç tarafından bir Yap-Boz’a benzetilmiş. Mutlaka görmelisiniz.

sevdaserbest1@gmail.com
 
@sevdaserbest

 

 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 25.10.14
 
 

Tiyatro, Müzik, Plastik Sanatlar, Sinema sever, Gezip, görmek anlatmak, fotoğraflamak ister, Şehi..