Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '17

     
    Kategori
    Anime / Manga
     

    Fullmetal Alchemist

    Fullmetal Alchemist
     

    Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost. That is alchemy's first law of Equivalent Exchange. (İnsanlık karşılığında birşey vermeden hiç birşey elde edemez. Birşeye ulaşabilmek için ona eşit değerde başka birşey kaybetmelisin. Bu simyanın ilk kuralıdır.)

    Fullmetal Alchemist, adından da anlaşıldığı üzere 'alchemy' yani simya üzerine kurulu komedi macera türünden bir animedir.

    İki sezondan oluşmakta olan animenin imdb puanı 8.7 dir. Kesinlikle her animeye merakı olan insanın izlemesi gereken başlıca animeler arasında yer alan fullmetal alchemist benim için her duyguyu hissettiren nadir animelerdendir. Özellikle Fullmetal Alchemist Brotherhood sezonunun son bölümleri benim için paha biçilemezdi.

    Anime iki sezon olarak görülse de ikinci sezon şeklinde çıkan Fullmetal Alchemist Brotherhood aslında mangasına daha sadık kalmış bir yeniden yapım projedir. Ana karakterler Elric kardeşler, Edward ve Alphonse, ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ancak işler yolunda gitmez. Edward bacağını, küçük kardeşi bedenini kaybeder. Alphonse'nun yaşayabilmesi için Edward onun ruhunu bir zırha bağlar fakat bunun karşılığında da kolunu kaybeder. Alphonse'nun bedenine dönmesini sağlamak ve simyayı daha fazla öğrenmek için yolculuğa çıkarlar. Asıl hikaye burada başlıyor zaten.

    İlk sezonu 51, ikinci sezonu 64 bölümden oluşan anime kesinlikle her zaman favorilerim arasında yer alacak. Herkese şiddetle öneririm.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 133
    Kayıt tarihi
    : 10.12.17
     
     

    Hayatını animelere ve mangalara adamış ve bir yandan da mimarlık eğitimi gören bir öğrenci parças..