Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbol barışı önerisi/ Fair Play futbol turnuvası

Atatürk Olimpiyat Stadında Futbol Barışı Festivali / Fairplay Futbol Turnuvası

GS/FB/BJK/TRABZONSPOR

Her takım, taraftarının seçimine göre diğer takımlardan ikişer oyuncuyu maç kadrosuna alacak. Bu oyuncular oynadıkları maçlarda o takımın formasını taşıyacaklar. Maçlar, bir haftasonu C.tesi ve Pazar günlerinde günde iki maç olmak üzere oynanacak.

Örneğin GS oynadığı maçlarda iki FB, iki BJK ve iki Trabzonspor oyuncusu olmak üzere 6 + 5 GS Oyuncusu oynatacak.

Maç öncesinde takımların amigoları yer değiştirecek ve rakip takım taraftarlarını ateşleyecek, yönetecek. Amigolara verilmek istenen mesaj/espri “rakip tribünde oturduklarında elde elde ettikleri kendi takımları aleyhine tezahüratı belirleme ve ezeli rakiplerini destekleme şansıyla empati yapmalarını sağlamak.

Maç öncesinde yine teknik direktörler de yer değiştirebilir.

Elele maçlara çıkılacak ve her maç öncesinde birlikte daire şeklinde sevgi ve dostluk içeren bir ortak şarkı söylenecek. Bu şarkı daha sonra tribün marşı olarak her maç öncesi çalınacak ve tüm stad tarafından koro halinde söylenecek.

Eski/yeni fakat düzeyli tezahüratlar yapılacak. Küfürsüz orjinal tezahüratlar yarışacak. En centilmen taraftar ve futbolcu ödülü verilecek.

Taraftarlar kendi takımlarında görmek istedikleri futbolcuları;

_atacakları kısa mesajlarla

_tlf ile arayarak

belirleyecek. En fazla oyu alan futbolcular turnuva boyunca en fazla oyu veren takımlarda yer alacak. Maç hasılatı mutlaka bir hayır kurumuna bağışlanacak.

Tam bir futbol karnavalı şeklinde geçecek bu turnuvayla taraftarın futbola, spora bakışı, yaklaşımı yönlendirilecek ve taraf olmak ile fanatizm arasındaki hassas denge/fark vurgulanacak.

 
Toplam blog
: 8
: 406
Kayıt tarihi
: 11.11.09
 
 

Türkiye'nin ilk ve tek DevreDergi uygulamasını başarıyla sürdürüyoruz. 20 sene Almanya macerasında..