Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Futbol seyircisine fişleme...

Futbol seyircisine fişleme...
 

Ligimiz 17 Ağustos’ta başlıyor…

Tam da ‘Gölcük Depremi’nin yıldönümünde…

‘Gölcük Depremi’nde, ülke yasa boğulmuş ve resmi rakamlara göre 17 bin, gayri resmi rakamlara göre 35 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Yani ülke 7 ili kapsayan bir depremle sarsılmıştı.

Şimdi depremin etkisi, liglerin başlaması ile birlikte ülke geneline yayılıyor. İktidar; lig maçlarında stadyumları dolduran taraftarların kendisi aleyhine slogan atmalarını önlemek için şimdiden tedbirler almaya bakıyor.

Akdeniz oyunları sırasında alınan tedbirler her ne kadar geri tepse de, iktidar şimdiden gerekli önlemi alıyor. Ve bu konuda alınacak önlemleri ilgililer şöyle açıklıyor:

İçişleri Bakanı Muammer Güler; çok derinliği olan bir açıklama yaparak, iktidar aleyhine olabilecek protestoların önüne geçmek için şimdiden çalışmaya başladı!

İçişleri Bakanı muammer Güler yaptığı açıklamayla; “Siyasi ve ideolojik tezahüratın önlenmesi” için  gerekli önlemleri alacaklarını söyledi!..

Spor Bakanı Suat Kılıç, “Maçların gündüz oynanması” projesini sundu!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören; “maçlara girişin elektronik biletle olacağını, seyircinin kamera ile gözleneceğini, bakanın talimatı olan Gündüz maç oynama”yı hayat geçirebileceklerini söyledi.

Bu arada Beşiktaş taraftarlarına kombine bilet alırken, özel taahhütname imzalatıp, maçlarda iktidar aleyhine slogan atmamalarını istediler.

Kasımpaşa Kulübü yaptığı açıklama ile Beşiktaş’ın sahalarında oynayacağı maçlarda, iktidar aleyhine yapılacak en küçük bir tezahüratta yaptıkları anlaşmayı tek taraflı fesih edeceklerini açıkladı.

Gördüğünüz gibi siyasi ve ideolojik protestoların önüne geçilmesi için her birim seferber oldu. Oldu da; yıllardan beri bazı stadyumlarda Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ye küfürler yağdıranlar hakkında neler yapıldı?

Geçen yıl Fenerbahçe’nin seyircisiz oynadığı BATE maçında dışarıdan atılan paraşütlü, denizci işaret fişeklerini atanlara kimse sesini çıkarmadı.

Yani, alınan tedbirlerin Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarı için alındığı açıkça görülüyor. Aslında Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin kapısını kilit vurulsa veya maçlarını seyircisiz oynasalar, bu tedbirlerin hiç birisine gerek kalmazdı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..