Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Futbol ziyafeti

Dün akşam 90 dakika boyunca tribünlerdeki az sayıdaki taraftara ve ekran başındaki milyonlara bir futbol ziyafeti sunan futbolculara teşekkür ederiz. Özellikle bir kaç Kasımpaşalı hariç futbol oynamak için çıkanlara. O bir kaç Kasımpaşalıyı atmamak için direnen maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nuda vicdanı ile başbaşa bırakıyorum.

Maça Fenerbahçe çok istekli ve önde basarak başladı özellikle Caner'in kanadından gelen pozisyonlarda Emenike ve Webo ile gol arayan taraf oldu. İlerleyen dakikalarda Kasımpaşa dengeyi kurdu ve ilk girdiği pozisyonda ilk şutunda golü buldu. Tabi golden önce Egemen'in hava topunda rakibine faul yaptığını iddia eden Abitoğlu'nun gole katkısı çok büyük oldu. Fenerbahçe golü yedikten sonra yine baskılı oynamaya başladı ve Emenike'nin müthiş deparı ile rakibine faulden başka seçenek bırakmamasını Abitoğlu sadece sarı kartla geçiştirerek Kasımpaşa'nın oyunda kalmasını sağladı. Kazanılan serbest vuruşu son haftaların formda oyuncusu Caner kalecinin uzanamayacağı köşeye müthiş bir vuruşla gönderince beraberlik geldi. Ancak yine çıkarken kaybedilen bir topla gelen pozisyonda Scarione düzgün bir vuruşla kaleci Volkan'ı avlayarak devre arasına takımını önde götürdü. Yenen her iki golde de Gökhan Gönül'ün yanlış yer tutması ve geriye dönüşlerde zorlandığını gördük. Sakatlıktan yeni çıkan Gökhan hücumda çok iyi işler yapmasına rağmen defansif olarak maalesef aksıyor. Umarız en kısa zamanda eski formuna kavuşur.

Maçın ikinci yarısına her iki takımda aynı 11'ler ile başladı. İkinci yarıyada fırtına gibi başlayan 2 takım üst üste gol pozisyonlarına girmeye devam ettiler. 54. dakika kazanılan serbest vuruşta önce Caner'in vuruşu yan direkten döndü topu önünde bulan Alves'in şutu üst direkte patlayarak Emenike'nin önünde kaldı. Emenike zor olanı başararak topu üstten dışarıya yolladı. Sivas maçının kahramanı Holmen bu maçta fazla varlık gösteremeyince yerini Alper Potuk'a bıraktı. Alper'in oyuna girmesiyle daha fazla pozisyon bulan Fenerbahçe 73. dakikadaki Selçuk-Topuz değişikiliğinden hemen sonra Caner'in güzel ortasında Webo'nun harika kafa golüyle beraberliği yakaladı. Maç 2-2'ye geldikten sonra bir kaç Kasımpaşalı futbolcu maçı çirkinleştirmeye başladılar ve hakem Abitoğlu'da buna pirim vererek maçı yönetmeye devam etti. Özellikle Ryan Babel'in Alper Potuk'a yaptığı sert faulden sonra pozisyonu avantaja bırakması doğru bir karardı ama maç durduktan sonra Babel'e 2. sarı kartını göstermemesi maçın sonucuna etki edecek 2. hatasıydı. Ama herşeye rağmen yüreğini sahaya koyan Fenerbahçeli futbolcular son dakikada karambolden de olsa bulduğu gol ile liderin ensesinde nefesini hissettirmeye başladı.

Ersun Yanal'ın Sow'u yine kadroya almaması son dakika golüyle de olsa çak fazla tartışılmaktan kurtuldu ama her zaman papaz pilav yemez. Sow'un bu takımın önemli bir parçası olmaya devam etmesi için mutlaka kadroda olması gerekiyor. Özellikle Avrupa Kupalarında olmamaktan dolayı mecburen 10 yabancıdan en az 8 tanesinden sürekli rotasyanla her zaman hazır olmalarını sağlamak lazım. Ama bu takımda artık Selçuk'un maalesef yine teknik adamların 1 numaralı favorisi olmasını anlamak mümkün değil. Eğer Selçuk dönen topları toplayıp tekrar atak şansı yaratamayacak ve bugün olduğu gibi rakibin 3 topla pozisyona girmesini engelleyemeyecekse neden Mehmet Topal yedek bekliyor. Alper ve Salih ne zaman bu takımın ilk 11'nde yer alacaklar. Özellikle etliye sütlüye karışmayan Meireless al gülüm ver gülüm oynayacaksa bırakalım da Alper ve Salih oynaya oynaya tecrübe kazansınlar. Egemen ve Caner bugün defansta yaptıkları kritik müdahelerle öne çıkarken Caner attığı ve attırdığı golle maçın adamı olmayı fazlasıyla hakediyor. Durmak yok Caner böyle devam edersen sezonun flaş transferi sen olacaksın.

 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..