Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray : 2 – Elazığspor :0 . Galatasaray biraz rahatladı..

Galatasaray : 2 – Elazığspor :0 . Galatasaray biraz rahatladı..
 

image.samanyoluhaber.com


 Galatasaray, kabus gibi bir hafta geçirmişti. Hele Gaziantep B.B.Spor ile  yaptığı karşılaşmada ölüp ölüp dirildi ve ancak penaltılarla galibiyeti kurtarabildi. Öteki üç büyüklerin tümünün yenildiğini kupadan elendiğini düşünürsek, haftayı Galatasaray bu bakımdan yine de kazançlı kapatmış sayılır.

Onun için Mancini, bu kez işini sağlam tutmuş, elindeki (Sneijder hariç) bütün ağır toplarını sahaya sürmüştü. Belki de bu maç için en büyük şansı Muslera’nın iyileşip yeniden sahalara dönmesiydi. Bu büyük bir moral kaynağı oldu.

Takımlar :

Galatasaray: Muslera, Eboue, Gökhan, Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Yekta, Ceyhun, Burak, Drogba.

Teknik Direktör :Roberto Mancini

Elazığspor : Ivesa, Deniz A., İbrahim Kaş, Hakan S., Özgür, Vitolo, Mehmet Nas, Serdar G., Serdar Ö., Sane, Deniz Y.

Teknik Direktör:: (İrfan Saraloğlu) Okan Buruk (Lisansı yetişmediğinden)

Goller :

2.dk. Drogba’nın ortasına vuran Selçuk’un golüyle Galatasaray öne geçti. (Galatasaray :1 – Elazığspor :0)
7.dk. Galatasaray’ın ikinci golü Burak Yılmaz’dan geldi.

(Birinci Devre bu sonuçla bitti)

İkinci Devre GOL olmadı.

 Değerlendirme:

Bir hafta içinde üç ciddi maç oynayan Galatasaray, bu kez Spor Toto Süper Lig’deki rutin maçı için TT Arena’da Elazığspor’un karşısına çıktı. (6.12.13)

Uzun süren sakatlığının ardından nihayet Muslera takımıyla birlikte sahada yer almıştı. Yoksa iş yine Eray’a kalsaydı; Galatasaray yine titreyecekti… Çünkü Muslera’nın yokluğunda Galatasaray ciddi puan kayıplarına uğradı.

Takımda bazı ciddi değişiklerin olduğu görüldü. Semih’in yerine Gökhan Zan takımda yer almıştı. Sabri Sarı ise yedekler arasındaydı. Onun yerine savunmanın sağında Eboue yer aldı. Solda ise Riera yer aldı. Hakan Balta’da yedekler arasındaydı. Gaziantep B.B.S. maçında gayretli gözüken Yekta’da bu maçta formayı kaptı.

Ayrıca, Türkiye’ye dün gelen Sneijder, Elazığspor maçında da dinlendirilirken, Bruma, Dany ve Amrabat da bu maçta sahada yer almadılar.

İşin ilginç yanı, Galatasaray alt yapısından yetişen Okan Buruk’un bu kez Elazığspor Teknik Direktörü olarak sahada yer almasıydı. Gerçi lisansı yetişmeyen Okan’ın yanında resmi olarak İrfan Saraloğlu takımı temsil etti ama ; Galatasaraylılar Okan’ı alkışla karşıladılar.

Maçın ilk 7 dakikasında 2 gol atan Galatasaray kuşkusuz geniş ölçüde rahatlamıştı. Geçen haftaki çok zorlu maçlardan sonra , hemen maçın başında böyle kolaylıkla öne geçeceklerini beklemiyorlardı. Ama bu gollerden sonra da Galatasaray  her zamanki gibi işi rölantiye aldı.

Aslında Galatasaray Süper lig sonuncusu  rakibi   Elazığspor’dan her bakımdan üstündü. Elazığspor’un Galatasaray için ciddi bir rakip olmadığı belliydi. Belli ki Elazığspor’un kendi iç sorunları çok fazla , ama geçen hafta PTT 1.Lig sonuncusu Fethiyespor’un Fenerbahçe’yi ne yaptığı düşünülürse, Lig’de kolay bir rakibin olmadığı her zaman için söylenebilir.

İkinci Devre’de de Galatasaray üstün oyununu sürdürdü. Mancini bu arada üç oyuncusunu değiştirdi. Bunlardan biri de Drogba’ydı… Ve Drogba ilk kez 90 dakika sonuçlanmadan geri çekilmiş oldu.

Maçta ikinci devrede başka gol olmadı. Maçın sonunda iki takımda sonuca razı gibiydiler.

Sadece şu söylenebilir. Okan Buruk’a yazık oldu. Başında yer aldığı takımın ilk maçında yenilmesi hiç de iyi olmadı. Aslında Okan Buruk’un Elazığspor’u niye seçtiği de ciddi olarak anlaşılamadı. Allah pişman etmesin.

Galatasaray’a tebrikler. Başarılar Elazığspor. Başarılar Okan Buruk…

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..