Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

08 Şubat '19

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray - Hatayspor Maç Sonu

Öncelikle yazıma İmparator Fatih Terim hocamızın babasına, Allah’tan rahmet ve başta hocamız olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar dileyerek başlamak istiyorum.

Hatayspor maçına Lyundama maça 3 kez top keserek başladı ve ardından da henüz 7. Dakikada kafa ile topu ağlara göndererek, Galatasaray’ın 1-0 öne geçmesini sağladı. Burada Selçuk İnan’ın çok iyi bir asisti vardı ki, 2 dk sonra bir güzel pas da Sinan Gümüş’e attı ama Sinan kalecinin üzerine bir vuruş yapınca gol kaydedemedi. Sonrasında ise İsmail Çipe’nin güzel bir kurtarışını izledik. Marcao tam bir lider gibi defansta hem atakları kesti hem de yönetti.

Lyundama’nın yine tehlikeli bir hareketi sonrası VAR’a giden hakem doğru bir analizle Galatasaray lehine karar verdi. Ama aynı hakemin kaleye giden topu, ceza sahası dışında eliyle keserek engelleyen oyuncuya sarı kart göstermesi gerçekten inanılır gibi değildi. Gelen tepkiler sonrası tekrar VAR’a başvuran hakem, gole giden top için ilginç bir şekilde kırmızı kart kararı verdi. Bu sanırım sadece VAR’da görülebiliyor! Bu arada Hatayspor’un her iki kalecisi de inanılmaz kurtarışlara imza attılar ve devre bu şekilde sona erdi.

İkinci yarıya 10 kişi kalan takıma karşı Galatasaray’ın tek kale oynayarak farkı açacağını düşünen herkes gibi ben de yanıldım. Burada Hatayspor’un futbol oynama isteğini ve gol arama çabalarını takdir etmek gerekiyor. Onyekuru’nun top kayıpları ikinci yarıda artarak devam etti. Bunun üzerine Ömer Bayram, Sinan Gümüş ve Belhanda’nın ilerideki anlamsız ve beceriksiz oyunları sonucu, kaleye şut atamadığımızı söylesek abartmış olmayız. Fatih Terim hocamızın Belhanda’nın bu vurdum duymaz ve gereksiz şov yapma çabalarına mutlaka bir dur demesi gerekiyor. Allah’tan futbolu bilen Feghouli’e yine oyuna girdi de turu garantileyen golü kaydetti. Bir parantez de Mitroglou’na açmak gerekiyor. İkinci yarı Sinan ile yer değişse belki daha yararlı olabilecekti. Fakat ileri uçtaki oyuncularımızın Mitroglou ile topu buluşturamamaları ciddi bir problem. Pozisyona giremeyen bir golcüyü eleştirmek hatta yorumlamak da doğru değil diye düşünüyorum.

Sonuç olarak Galatasaray önemli bir avantaj elde etse de, takıma Emre Akbaba ve Yunus’un bazı yürüyen ve beceriksiz futbolculardan daha fazla katkıda bulunacakları çok net. Lyundama her maç kart görmeye devam edecek mi bilinmez ama bugün Marcao ile birlikte oynaması uyum sağlamaları açısından gerçekten önemliydi. Selçuk İnan iyi oynamaya devam ediyor, böyle giderse Fernando veya Ndiaye ikilisinden birini kesmesi sürpriz değil. Şimdi sırada ilk yarıda 4-0 yenildiğimiz Trabzonspor  maçı var. Bu maçta da aynı geçen seneki gibi, çok başarılı bir taktik ve baskılı oynayarak rahat bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

Yorum ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim

Serdar Şimşek

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..