Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray, Samsun’da yediğinin iki katını ikinci yarıda attı: 2-4

Galatasaray, Samsun’da yediğinin iki katını ikinci yarıda attı: 2-4
 



Galatasaray, maçın bir de ikinci yarısının olduğunu gösterdi.

İlk yarıyı 2-0 önde bitiren Samsunspor, önemli bir avantaj yakalamışken attığının iki katını ikinci yarıda yedi. Oysa Samsunspor, maça iyi başlamıştı; uzun toplarla Galatasaray kalesini zorlayacağını göstermişti. Zenke ve Ekigho gibi koşucu tipteki oyuncuların, her an gol pozisyonuna girecekleri belli oluyordu.

Galatasaray orta alanı yetersiz kalınca, Samsunspor'un işi kolaylaşmaya başladı. Galatasaray’da işlerin iyi gitmediğini, Engin’in yerde kaldığı bir pozisyonda Melo ile Baros’tan gördüğü tepki gösterdi. Arkadaşları bile, Engin’in yerden kalkmamasını sakatlanmaya bağlamayacak kadar tepkiliydiler.

Uzun süredir oynamayan Sabri’nin, daha ilk dakikalarda Zenke ile Ekigho karşısında etkisiz kalacağı görüldü. İki golde de Sabri’nin hatasının olması, bu etkisizliğin sonucuydu.

Koskoca ilk yarı, Samsunspor’un üstünlüğünde geçti.

*****

Samsunspor, 2-0 önde olmanın getirdiği rahatlılıkla, maçı götüreceğini sandı. İlk yarıda bulduğu pozisyonları bulamadı. Sabri ile Engin’in ikinci yarıda oyundan alınması, Samsunspor’u zora sokarken Galatasaray’ı güçlendirdi. Fatih Terim, maçı mutlaka kazanmak amacında olduğunu yaptığı değişikliklerle gösterdi.

Galatasaray, Samsunspor’un nasıl olsa böyle gider rahatlılığından iyi yararlandı. Ayrıca, Samsunsporlu oyuncuların saha dışında tedavilerin yapılmasını fırsata çevirmesini bildi. Bu da, maçı çevirmenin öteki adıydı.

*****

2-0‘dan sonra, 4 gol yemek ya da atmak...

Samsunspor açısından bir yıkım olan bu durum, Galatasaray açısından büyük bir başarıdır.  Görüldü ki, önemli olan hata yapmak değil, rakibi de hataya zorlamak; yediğinden çok gol atmaktır.

Sonuca bakarak, özellikle Fatih Terim’e övgüler dizilecektir. Ayrıca, uzun süredir oynamayan Sabri’nin hataları da unutulacaktır. Galatasaray yitirseydi, eleştiri okları Terim Terim’e yönelecekti.

Gerilerden gelip farklı biçimde öne geçiliyorsa, hatalar görülmeyecek, maçın çevrilmesinde, yapılan değişikliklerin etkili olduğu söylenecektir.

Galatasaray, ilk yarıda düştüğü umutsuzluğu, ikinci yarıda umuda çevirmiştir.

*****

Samsunspor-Galatasaray: 2-4

Stat: Samsun 19 Mayıs

Hakemler: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu

Samsunspor: Ertuğrul - Adem, Kemal, Akaki, Yenal - Murat Ceylan, Fink (Dk. 72 Alvaro Dominguez), Murat Yıldırım, Hakan -  Ekigho (Dk. 77 Serdar Özkan), Zenke

Galatasaray: Muslera - Sabri (Dk. 46 Riera), Ujfalusi, Semih, Hakan Balta - Emre Çolak, Melo (Dk. 76 Sercan Yıldırım), Selçuk, Engin (Dk. 57 Servet) - Baros, Elmander

Goller:  Dk. 22 ve 32 Ekigho; Dk. 51 Semih, Dk. 70 Selçuk, Dk. 78 Baros, Dk. 84 Sercan Yıldırım

Sarı Kartlar: Ertuğrul / Melo

 

TURGUT ÇELİK/ Mersin
 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..