Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Almanya'ya 7-1 yenilen Brezilya, yenilginin suçunu "paralel"cilere attı..

Almanya'ya 7-1 yenilen Brezilya, yenilginin suçunu "paralel"cilere attı..
 

Brezilya Brezilya olalı, böyle rezil olmadı

2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Almanya, tarihi bir skorla Brezilya’yı kendi evinde hezimete uğrattı!

Mineirao Stadı’nda oynanan ilk yarı final mücadelesinde Almanlar, Brezilya’yı 7-1 mağlup etti.

Tempolu ve gergin başlayan karşılaşmada ilk gol 11. dakikada geldi bu dakikadan sonra her şey Brezilya için tepetaklak gitti!

11. dakikada Müller, Kroos’un arka direğe kestiği korner atışını iyi takip etti ve takımını öne geçirerek turnuvadaki 5. golüne imza attı.

Skor üstünlüğüne rağmen oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam eden “Almanlar”, üst üste bulduğu gollerle rakibini bozguna uğrattı.

23. dakikada ceza sahasında topla buluşan Miroslav Klose’nin şutunu kaleci Julio Cesar çeldi. Dönen top, yine Klose’nin önüne düştü ve Alman golcü, attığı golle, 16. kez fileleri havalandırarak Dünya Kupası tarihinin “en çok gol atan oyuncusu” unvanını Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo’nun elinden alarak yeni rekorun sahibi oldu: 2-0

Almanya’nın “gol sağanağı” durmak bilmedi. 24. dakikada Toni Kroos şık ve düzgün bir vuruşla farkı 3'e çıkardı. Almanya, 26. dakikada skoru 4-0'a getirdi. Brezilya’nın sahasından çıkarken kaptırdığı topla kontratağa geçen Almanya’da topla buluşan Kroos, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golüne imza attı.

Açılan farka rağmen Almanya “fırtınası” dinmek bilmedi. Mesut Özil ile verkaça giren Khedira, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı 5. kez Brezilya ağlarına yolladı: 5-0

Bu skor sadece ilk yarı sonucu!..

İkinci yarının başında Brezilya az da olsa Almanya kalesinde etkili olsa da golü bulamadı. Maçtaki 6. golü ise Schurrle kaydetti. 70. dakikada 6-0 üstünlüğü bulan Almanya, Chelseali oyuncunun şık golüyle farkı 7'ye çıkardı. Brezilya’nın tek golünü ise 90. dakikada bir başka Chelseali oyuncu Oscar kaydetti.

7-1 biten karşılaşma sonrasında Almanya, Hollanda-Arjantin mücadelesinin galibiyle Dünya Kupası finalinde karşılaşacak.

Gelelim maçtan sonra yaşanan olaylara:

Brezilya Devlet Başkanı, futbol takımı içindeki “Paralel”cilerin bulunarak takımdan atılmalarını ve yargılanmalarını istedi!

Brezilya Başbakanı, İçişleri Bakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, takım içindeki “Paralel”cilerin “inlerine” gireceklerini açıkladı!

Brezilya Gümrük Bakanı, ülkeye “Haşhaş” girmesini yasakladıklarını, “haşhaşileri” ülkeden temizleyeceklerini açıkladı!

Brezilya eski teknik direktörü Parreira, yeni teknik direktör Luiz Felipe Scolari’ye “sen orada saksı mısın?”diyerek, tepki gösterdi!

Fenerbahçe eski teknik direktörü Zico, Aziz Yıldırım’ı arayarak, söyledikleri için özür diledi! Ve bundan böyle, sizinle değil bizi “rezil” edenlerle uğraşacağım dedi!

Neymiş?

Paralel yapı dünyanın dört bir yanını sarmış!

Başı sıkışan suçu “paralel”cilere atıp, işin içinden sıyrılıyor!

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..