Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Orhan Ertuğruloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/oertugruloglu

09 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Dünya Kupası'nda finale doğru

Dünya Kupası'nda finale doğru
 

Robben iyi, Messi en iyi


9 Temmuz 2014

Bugünkü batı medyasında Brezilya'nın Almanya karşısında aldığı yenilgi baş haber.
Hollanda gazeteleri bunun yanında bu gece oynayacakları Arjantin maçına odaklanmış. Hollanda Kraliçesi Maksima Arjantinli. Bu da maça ayrı bir boyut kazandırıyor.
Hollanda basınında bugün Kruijf gibi eleştirmenlerin hiçbirisinin yorumu yer almıyor. Takımın hangi sistemle oynayacağına da değinilmemiş. Sadece Van Gaal'ın " Takımın verimli bir futbol oynamasını bekliyorum" lafı öne çıkartılmış..
Gene Hollanda basınında yer alan haberlerde, Arjantin'in , Hollandalı hakem Kuipers'in dün Hollanda'ya döndüğünde verdiği beyanatta " Çakır benim meslekdaşım ve arkadaşım. Bu yarı final maçının ona verilmesi harika. Zaten bu maçın ona verilmesi beni şaşırtmadı " dediğine dikkat çekerek Cüneyt Çakır'a karşı çıktığı belirtiliyor. Arjantin basınında Çakır'ın , Hollanda ile sıkı ilişkiler içinde olduğunun, turnuvaya aynı zamanda Hollandalı hakem Björnn Kuipers'in de menajeri Hollandalı Jasp Uilenberg'in girişimi ile çağırıldığının, Türkiye'de oynayan GS'lı Sneijder ile FB'li Kuyt'un maçlarında 5 kez düdük çaldığının da altı çiziliyormuş.
Alman basınında bir fotoğraf var. Fotoğrafı burada veriyorum. Fotoğraf alt yazısında " Robben iyi, Messi en iyi " yazılı..
Dün Hollanda'nın en büyük tirajlı gazetesi de telegraaf'ta Arjantin maçı konusunda GS'lı Sneijder ile yapılan bir söyleşi vardı. Sneijder'in söyledikleri özetle şöyle:
" Sao Paulo stadı Arjantin taraftarları ile dolu olacak. Bu kadar yol katettikten sonra kazanmamız lazım. Costa Rica maçının yorgunluğunu atıp Arjantin karşısına zinde çıkmamız önemli.
Arjantin maçını kazanmamız büyük ölçüde Robben'e bağlı. Arjantin için Lionel Messi neyse, Hollanda için Robben odur. Sürekli iki, üç kişi onu tutuyor. Böylece diğer oyuncular boşta kalıyor. Costa Rica karşısında da aynı şey oldu. Şimdiye kadar iyi oynadık mı? Buna herkes kendi karar versin. Ancak yarı final, yarı finaldir. Arjantin de Arjantindir."
Şimdi herkes bu yarı finali bekliyor..
Benim kalbim Hollanda için çarpıyor..
İyi şanslar Hollanda 

 
Toplam blog
: 36
: 122
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

1964 Yılında Ankara ODTU ve 1971 yılında Birmingham Universitesi'nden mezun oldum..4 yıl TRT'de r..