Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

04 Şubat '19

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray’a Operasyon!

Galatasaray’a Operasyon devam ediyor!

Nihayet sonlanan forvet transferinden sonra ilk kez bir forvetle sahaya çıkan Galatasaray, ilk yarının tamamında etkisiz bir oyun sergileyerek herkesi şok etti. Zaten Galatasaray’ı gittiği her takımda çözen ve zorlayan Sergen Yalçın, bu maçta da taktik başarısını bir kez daha göstermiş oldu. İlk 10 dakika kaleye top gitmezken, Luyindama daha ilk müdahalesinde sarı kart görerek şaşırttı.20.dakikaya kadar Alanya’nın 2 şutu Muslera’da kaldı ve defanstaki yeni ikilinin birbirine henüz ısınamadığı net olarak görüldü. Ama esas olay Mariano’nun sakatlanıp, yerine Ömer Bayram’ın girmesiydi. 30. dakikaya kadar Alanya’nın sert oyununu ve faullerini gördük

40. dakikaya kadar Onyekuru’nun çok etkisiz kaldığı ve çok top kaybetttiği görüldü, Alanya ise özellikle kanatlardan gelerek tehlikeli olmaya çalıştı, ama Galatasaray’ın henüz kaleye şutu olmaması da dikkat çekici bir durumdu.

Son 5 dakikada özellikle Efecan’ın Galatasaray’ın sol kanadını koridor gibi kullanarak yaptığı etkili ortalar savunmayı zor durumda bıraktı. Onyekuru’nun adam takip etmemesi de bunda önemli bir etkendi.

Efecan’ın Luyindama’nın kart gördüğü benzer bir pozisyonda kart görmemesi ilginçti, ama Fernando yine benzer bir pozisyonda anında sarı kartı gördü ve cezalı duruma düştü.Devre tam bitti derken, Muslera’nın önde olması, Galatasaray’ın devre arasına 1-0 yenik geride girmesine neden oldu.

Hakem 2. Yarıya fırtına gibi başlayarak bol bol kart gösterdi Galatasaray’a! Onyekuru’nun dağınık ve pas hataları ikinci yarıda da devam etti.

Sahanın en kötülerinden olan Belhanda’nın güzel ara pasında, Feghoulie akıl dolu bir gol attı. Golden sonra Galatasaray ataklarını sıklaştırırken, Alanya özellikle Fernandes ile önemli pozisyonlar buldu. Onyekuru ve Sinan Gümüş pozisyonları değerlendiremedi.

Dakika 70’e gelirken hakem artık önünde yapılanı da görmez oldu, Ndiaye’ye yapılan sarı kartlık faulde hakem kartına başvurmadı! Kartlar havada uçuşurken Alanyaspor’da Efecan yaptığı tüm hareketlere rağmen kart yemeden maçı tamamladı!

Sonuç olarak, devre arası satılması düşünülen Mariano’nun olmaması Galatasaray’ı temelden etkiliyor. Özellikle son 2 maçtaki katkısının ne kadar önemli olduğu bu maçta net bir şekilde görüldü. Çünkü o çıkınca Linnes sağa giderken yerine oyuna giren Ömer Bayram, Efecan ile gelişen ataklar karşısında çaresiz kaldı. Muslera adeta her sene yılın golünü ben yiyeceğim diye yemin etmiş. Özellikle en kötü özelliği olan topu oyuna sokmadaki ısrarına Fatih hocanın da müdahale etmemesi, defansı çok zor durumlara düşürüyor. Fatih Terim’in bugün adeta dökülen Onyekuru’yu oyunda tutmasına bir anlam veremedim. Mitroglou ve Luyindama henüz hazır değil ve en zorlu deplasmanlardan birinde ilk kez forma giymeleri onların şanssızlığı oldu. Fakat Marcao’nun gerçekten 40 yıllık Galatasaraylı gibi oynaması takdire şayandı. Luyindama güçlü ve ikili mücadelerde iyi ama riskli ve tehlikeli hareketlerden uzak durmalı.

Galatasaray belki bugün maçı kazanmayı haketmedi ve çok kötü oynadı ama bu Galatasaray’a yapılan operasyonun devam ettiği gerçeğini de değiştirmiyor. Alper Ulusoy da diğer maçları yöneten hakemler gibi, bol bol Galatasaray aleyhine kararlar vererek ve rakibin sertliklerine göz yumarak görevini fazlasıyla yerine getirdi. Özellikle son dakikalarda Alanyaspor lehine, kaleci Haydar için verdiği bir faul var ki evlere şenlik. Acaba yabancı oyuncu kısıtlaması yerine yabancı hakem getirilmesini mi konuşsak. Ne dersiniz?

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..