Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’a Üç Puanı Melo Getirdi

 

Galatasaray, Manchester zaferinin ardından ligde Elazığspor karşısına çıktı.

Fatih Terim kadroda bazı değişikliklere gitmişti. Hamit’in kadroda bulunmadığı, Selçuk’un ise kart cezalısı olduğu Galatasaray’da Eboue ve Dany yedek soyunmuştu. Sabri ve Cris ise ilk on birdeydi. Aynı şekilde Engin de kendisine ilk on birde yer bulmuştu.

İlk yarıda iki takımın oyunu da izleyenleri çok tatmin etmedi. Belki de en tehlikeli pozisyonu S.B. Elazığspor 13.dakikada yakaladı.

S.B. Elazığspor ilk yarıda Galatasaray’ın daha çok sol kanadından gelmeye çalıştı. Bu kanatta Riera’nın açıklarından faydalanmaya çalışan Yılmaz Vural, aynı zamanda Riera’nın sol kanatta çok yalnız kalmasından da yararlanmak istedi.

Riera sol kanatta çok yalnız kalınca oraya yardıma Melo gitti.

Galatasaray’ın en iyi atakları solda Riera’dan geldi. Engin, Umut ve Elmander çok etkisizdiler. Tam kapasitesini gösteremese de yine de bir şeyler yapmaya çalışan Yekta idi.

Galatasaray ikinci yarıya Elmander- Aydın değişikliğiyle başladı. Bu değişiklikle orta alan üstünlüğü Galatasaray’a geçti.

Galatasaray ikinci yarıya golle başladı. Gecenin etkili ismi Riera’nın soldan güzel ortasında Yekta Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray bu golle rahatladı. Bu arada 59.dakikada topun Bilica’nın açık eline teması kesin penaltıydı. Ancak hakem bu net penaltıyı vermedi.

66.dakikadaki Engin- Emre değişikliğiyle orta alan üstünlüğü daha çok Galatasaray’a geçti. Bu andan sonra Galatasaray inanılmaz gol pozisyonları yakaladı ve bunları kaçırdı. Özellikle Emre Çolak ve Yekta inanılmaz goller kaçırdılar.

Farka gitmesi gereken Galatasaray, rakibe boş alanlar vermeye başlayınca Fatih Terim Hakan Balta’yı oyuna aldı. Böylece Riera’nın yalnız kaldığı sol kanadı korumak istedi.

Fakat oyunun kaderini değiştirecek pozisyon da sol kanattan geldi. Bu kanattan ceza sahasına giren S.B. Elazığsporlu futbolcuyu kaleci Muslera ceza sahasında düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi ve Muslera’ya kırmızı kart gösterdi.

88.dakikada meydana gelen bu pozisyondan sonra kaleye Melo geçti ve penaltıyı kurtararak bir anlamda Galatasaray’a üç puanı getirdi.

Böylece büyük bir farkı yakalayabilecek olan Galatasaray, Melo sayesinde üç puanı kazanmış oldu.

Fakat ben Elazığspor orta saha ve savunmasının düştüğü anlarda Burak Yılmaz girseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Futbol ilginç bir oyun. S.B. Elazığspor- Galatasaray maçı buna iyi bir örnek oldu. Galatasaray’ın bu maçtan büyük dersler çıkarması gerekiyor. Forvet hattı hazır değil. Sol kanat çok yalnız bırakılıyor. Son vuruş becerisi eksikliği yaşanıyor.

Bu maç ligin sonunda ligin kaderini değiştiren maçlardan biri olarak tarihe geçebilir. Bekleyip göreceğiz…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..