Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'da hasret sona erdi!

Galatasaray'da hasret sona erdi!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki 34 günlük galibiyet hasretine bu sezon Hagi yönetiminde ilk kez çıktığı Ali Sami Yen'de, Antalyasporu 2-1 yenerek son verdi. Süper Lig'in zirveye oynayan başarılı takımlarından Antalyaspor karşısında alınan bu önemli galbiyet, Sarı-Kırmızılılar'ın gireceği zorlu dönem öncesi futbolculara ekstra motivasyon kazandırdı.

Lider Bursaspor ve Fenerbahçe'nin berabere kalarak ikişer puan kaybettikleri bir haftada galip gelmek çok önemliydi.

Zaten mağlubiyete tahammül yok.

Kazanmak kolay mı peki? Hayır.

Arda, Baros, Kewell, Elano, Ayhan... gibi çok yetenekli oyunculardan mahrumsanız, sizin 4 puan önünüzde olan bir takımı yenmek hiç de kolay değil. Kolay da olmadı zaten.

Galatasaray, ilk yarının son 15 dakikasında oynadığı mükemmel futbolla bulduğu 2 golle bu maçı kazandı. Bu takımın sahadaki kapasitesi buydu. Onu sonuna dek kullandı. 15 dakikalık periyotta 2 golü bulamasaydı, Rijkaard'lı Galatasaray'ın başlıca sorunu olan problem meydana gelecekti ve şu an sadece onları konuşuyor olacaktık. Gol pozisyonu kısırlığı, savunmadaki açıklar... İkinci yarı böyle oldu. 1 gol yiyen Galatasaray pek çok gol pozisyonu verdi. Ceza yayı üzerinden Galatasaray kalesine atılan şutlar kaleyi bulsaydı, bu maçı kazanmak mümkün değildi.

Galatasaray'a kaleci transferi şart. Savunma oyuncusu transferi de şart. Belki şu anda gereksiz gibi görünüyor. Çünkü Hagi bu sorunu geçici olarak çözmüşe benziyor. Orta sahayı geriye çekiyor, savunmadaki açıkları bu şekilde kapatıyor. Ancak Sarı Kırmızılı takım atakları bertaraf edip hücuma geçene kadar maç tek kale oynanıyor. Bu da zaman kaybına neden oluyor. İleri-geri hareket halinde olan orta saha çok yoruluyor. Oyun kurucu mevkindeki oyuncularda düşüş gözleniyor. Bu da takımın geneline olumsuz yansıyor.

16 puanlı Galatasaray'ın lider Bursaspor'la arasında 8 puan var. Galatasaray çok zorlu bir döneme giriyor demiştik. Sırasıyla Trabzonspor, Manisaspor, Kayserispor ve Beşiktaş'la karşılaşacak olan Cimbom bu zorlu haftalardan en az 8 puanla ayrılmalı. Yani 2 galibiyet 2 beraberlik. Trabzonspor ve Kayserispor ikinci ve üçüncülüğü paylaşıyorlar. Bu iki takımla deplasmanda oynanancak. Beşiktaş ise Galatasaray'la ligde aynı seviyede bulunuyor.

Arda, Baros, Kewell, Elano, Ayhan gibi Galatasaray'ın olmazsa olmaz futbolcuları sahalara döndüğünde, bu takımın gücü neredeyse iki katına çıkacaktır. Buna geri kazanılan takım ruhu da eklenince Aslan mutlaka iyi işler başaracaktır.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..