Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '16

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’dan İyi Başlangıç

Galatasaray’dan İyi Başlangıç
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/skorer/ adresinden alınmıştır.


Mustafa Denizli, sürekli ikinci yarıda gerçek Galatasaray’ı izleyeceğimizi söylediğinden hemen herkes merakla Cumartesi akşamını bekliyordu. Gecenin özeti ise şu oldu: Mustafa Denizli kadro değişikliğini bir ölçüde yapmıştı, oyun yine iyi değildi fakat puan kazanma hedefi tuttu.

Mustafa Denizli kupa maçlarındaki deneyimlerin ardından sağ bekte rotayı yine Sabri’ye çevirerek doğru bir iş yapmıştı. Yeni transfer sağ bek Martin Linnes ise tribündeydi.

Yine doğru bir tercihle sol bekte Hakan Balya’ya görev veren Mustafa Denizli, stoperleri de Denayer ve Chedjou’dan oluşturarak Chedjou’nun orijinal yerinde oynamasını ve daha verimli olmasını sağladı.

Orta ikili beklendiği gibi Selçuk ve Donk’tan oluşmuştu. Yasin kulübeye çekilirken Olcan solda, Sneijder ise ortada oynadılar. Podolski’nin sakatlığında sağ açık pozisyonu yine kupanın başarılı ismi Sinan Gümüş’ündü. En uçta ise sakatlıktan yeni çıkan Burak Yılmaz vardı.

Sivasspor’un da sakatlıklardan dolayı eksik olması ve özellikle stoperlerin dökülmeleri Galatasaray’a çok rahat oynama imkanı kazandırdı. Sarı- kırmızılılar bunun sonucunda daha 24.dakikada skoru 2-0’a taşıdılar.

Fakat bundan sonrasını getiremediler. Üstelik bu kadar kötü bir rakibe iki net pozisyon verdiler. Çünkü Galatasaraylı futbolcular Galatasaray gibi bir takım kapasitesinde oynayamıyorlar. Donk orta alanda iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yapabilecekleri sınırlı. Selçuk’tan tek başına mucize beklemek doğru değil. Burak Yılmaz ciddi anlamda konsantrasyon eksikliği yaşıyor. Neredeyse her ikili mücadelede rakibine arkadan girip yere indirdi ve sarı kart görmedi. Sarı kartı ancak maçın sonlarında sinirle topa vurunca gördü.

Olcan takdiri hak ediyor ama ikinci yarı o da oyundan düştü. Yerine giren Yasin ise sahada olduğunu gösterecek hiçbir şey yapmadı.

Yine emektar Sabri, Sneijder ve şüphesiz Sinan Gümüş sahanın yıldızları olarak akılda kaldılar. İlk golde penaltıyı yaptıran Sinan Gümüş, Sabri’nin pasında ikinci gole de adını yazdıran isimdi. Şu an için Galatasaray’da tek kazanım Sinan Gümüş gibi gözüküyor.

Okan Buruk’un ikinci yarıda yaptığı değişiklikler etkisini hemen gösterdi. Özellikle yeni transfer Texeira ve Burhan’ın oyuna girmelerinden sonra çok daha farklı bir Sivasspor izlemeye başladık. Nitekim Texeira, 69.dakikada attığı kafa golüyle kırmızı- beyazlıları umutlandırdı.

Yukarıda da belirttiğim gibi Galatasaray 24.dakikadan sonra şevkini kaybetti. Ancak, Sivasspor’un gol için rakip kaleye yüklendiği bu dakikalarda Burak Yılmaz ile net pozisyonlar buldu ancak bunlardan yararlanamadı. Kaçırdığı ilk pozisyondan sonra Burak Yılmaz’ın sahanın belirli bir bölümü tarafından yuhalanması ve bunun sürekli devam etmesi hiç hoş değildi. Daha önce de yazdım, Galatasaray kültüründe böyle bir şey yoktu. Bu hastalık son yıllarda diğer tribünlerden Galatasaraylı taraftarlara sıçradı. Fakat hangi tribünde yapılırsa yapılsın futbolcunun yuhalanması doğru değil.

İşte bu nedenle hem Mustafa Denizli, Burak Yılmaz’ı oyundan çıkartmadı ve Umut Bulut’u yorulan Sinan Gümüş’ün yerine sahaya sürdü, hem de Selçuk İnan, 86.dakikada kazanılan penaltıyı kendisi atmadı ve Burak Yılmaz’a attırdı. Bu penaltı golü Burak Yılmaz için moral olurken hakem Cüneyt Çakır içinse yeni bir skandal oluyordu.

Çünkü Cüneyt Çakır’ın Sneijder yerde kaldıktan sonra pozisyonun gidişatını takip etmesi gerekiyordu. Sonuçta Umut Bulut’un vuruşu gol oldu ama hakem daha önceden düdüğü çaldığı için gol geçerli olmadı. Oysa futbolda en önemli avantaj goldür. Umarım Cüneyt Çakır Avrupa Şampiyonası’nda da böyle hatalar yapmaz.

Cüneyt Çakır bunun dışında çaldığı ve çalmadığı düdükler ile gösterdiği ve göstermediği kartlarla yine birçok hatalar yaptı. Örneğin Sinan Gümüş’ün 61.dakikada ikinci sarı karttan atılması gerekiyordu.

Şu ana kadar yapılan iki transfer Galatasaray’ın dertlerine deva olacak nitelikte değil. Zaten devre arasında iyi futbolcu bulmak çok zor. Mustafa Denizli, ligin ikinci yarısındaki ilk sınavında üç puanı aldı. Fakat karşısında oldukça kötü bir Sivasspor olduğunu ve sarı- kırmızılıların buna rağmen zorlandıklarını unutmamak gerekiyor. O nedenle Galatasaray bir ivme yakalayıp seri galibiyetler alsa bile sonuçta Mustafa Denizli’nin hayalleri hayal olarak kalacağa benziyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..