Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '20

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Değişiyor

Kupa’daki Çaykur Rizespor maçından sonra yaptığım değerlendirmeleri doğrulayan bir Galatasaray izledik Denizlispor karşısında. Rize karşılaşmasında, ligin ikinci yarısı için kendisini gösteren kazanımlar, Denizlispor maçında daha net bir şekilde sahaya yansıdı ve sarı- kırmızılılar ikinci yarının ilk maçından üç puanla ayrılmayı başardılar.

Kazanç listemizin başına Emre Akbaba’yı koymuştuk geçen yazımızda. Nitekim Emre, Rizespor maçının ardından Denizlispor karşılaşmasında da oynadığı güzel futbol ve attığı harika golle bunu bir kez daha ispatladı. Artık Galatasaray’ın yapılan ortalarda pozisyon ve sorumluluk alabilecek ve de iyi vuruşlar yapabilecek bir oyuncusu var. Bu da, skoru her an değiştirebilecek etkili bir silah demek. Falcao’yu rahatlatmasının dışında verdiği ara paslarla onu daha çok pozisyona sokması da cabası. Emre Akbaba’nın haftalar ilerledikçe daha da yükselecek performansı, hem kendisinin hem de Falcao’nun gol sayılarının artmasına neden olabilir.

Bu anlamda yeni transfer Saracchi de olumlu sinyaller verdi. Uruguaylı futbolcu, hücuma yaptığı katkıyla dikkatleri çekti ve ilk maçında ilk asistini yapmayı başardı. Onun performansının da zaman içerisinde Galatasaray’a daha fazla skor katkısı yapacağını düşünüyorum. Özellikle de Falcao’ya. Saracchi, her ne kadar Denizlispor’un golünde hatası olsa da defansif anlamda da takıma önemli katkı sağlayacağına dair bir izlenim bıraktı.

Denizlispor karşılaşmasında bir gol atan Falcao hâlâ tam olarak hazır değil. Ancak Galatasaray’daki değişim onu da pozitif yönde etkiledi ve geçmiş maçlara oranla daha çok topla buluştu. Emre Akbaba ve Saracchi dışında Onyekuru da iyi bir şekilde dönerse Falcao’dan daha fazla gol izleyebiliriz.

Galatasaray’da ligin ilk yarısına göre oyun anlamında ciddi bir değişim var. Sarı- kırmızılılar artık daha hızlı oynuyorlar. Gol bulduktan sonra bu temponun devam etmesi de bir başka önemli gelişme. Kısacası ligin ilk yarısındaki ağır Galatasaray’ın yerine ileride basan, iştahlı, hızlı ve tempolu bir Galatasaray var. Yukarıdaki paragrafta da değindiğim gibi Onyekuru’nun da iyi bir şekilde dönmesi, sarı- kırmızılıların bu oyunlarını çok daha efektif hale getirebilir.

Elbette her şey bir anda olmuyor. Galatasaray da Denizlispor karşısında özellikle 2-1’den sonra sıkıntılar yaşadı. Nitekim konuk takım bu bölümde iki net pozisyon yakaladı. Ancak sarı- kırmızılılar kısa sürede toparlandılar. Fatih Terim’in Taylan Antalyalı hamlesi de bunda etkili oldu.

Galatasaray’da görülen bir diğer sorun ise yine yoğunluğu bahsettiğim son bölümde görülen atak sonlandırma problemiydi. Diğer taraftan Seri’nin pas hızını ayarlamamasından dolayı kaybedilen toplar da sıkıntı yarattı. Ama yine de Seri, ligin ilk yarısına göre çok daha iyi bir görüntü sergiliyor. Lemina ise harikalar yaratmaya devam ediyor.

Sonuç olarak Galatasaray bir değişim yaşıyor. Şimdiye kadar yapılan devre arası transferleri de baskılı, hızlı ve tempolu bir oyun kurgusu için gerçekleştirildi. Emre Akbaba’nın dönmesi de buna olumlu katkı sağladı. Elbette devamlılık çok önemli. Bu oyun anlayışının ileriki haftalara yansımasını hep birlikte izleyeceğiz.

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..