Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '14

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray Erceg’e rağmen kazandı

            Euroleague F Grubu onuncu hafta  maçında Galatasaray Liv Hospital deplasmanda Lokomotiv Kuban’ı 67-66 ile yenerek dördüncülük yarışında öne geçti.

 

Maçın Hikayesi

                 Maça Lokomotiv Kuban birçok yıldızını kenarda tutarak başladı ve Kalnietis-Ponkrashov-Jasaitis-Brown-Maric beşiyle sahaya çıktı. Galatasaray’da ise ilk beşteki  ‘?’ ni sakatlıktan dönen Markoishvili doldurdu, onun haricinde Arroyo-Hairston-Erceg-Furkan sahada yer aldılar.

                Maça Galatasaray çok iyi başladı. 0-8’lik serinin ardından 6.dakikada 4-18 ile ilk yarıdaki en büyük farkı yakaladılar. Lokomotiv düşük şut yüzdesiyle oynarken, Markoishvili ilk 18 sayının 10’una imza attı, Erceg de hem savunmada birşeyler yaptı, hem de hücumda topu iyi çevirdi. 8.dakikada Malik Hairston’ın ikinci faulunu yapmasıyla oyun tersine döndü. Yine de, Galatasaray ilk çeyreği 15-22 ile önde bitirdi.

                İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf Lokomotiv Kuban oldu. Pota altında savunma tarafında Zhukanenko (4 ribaund-2 blok), hücum tarafında Derrick Brown (15 sayı) Galatasaray’ı adeta dağıttılar. Rus ekibinin ürettiği 27 sayının 15’ini Brown üretti, Kalnietis’in 4 top kaybı olmasa Galatasaray’ın geriye düşmesi olasıydı. Zoran Erceg’in müthiş (! )çabalarına rağmen (0/3 ikilik-0/1 üçlük, Erceg oyundayken D.Brown tam 11 sayı kaydetti) Galatasaray devreyi 29-32 ile önde tamamladı.

                2. yarı karşılıklı basketlerle başladıktan sonra 25.dakikada Valeriy Likhodey’in üçlüğüyle Lokomotiv Kuban maçta ilk kez eşitliği yakaladı: 38-38 Bu dakikadan sonra Galatasaray Arroyo’nun etkinliğiyle farkı 4’e çıkardı ama Mantas Kalnietis’in üstün performansı (6 sayı-3 asist) skora tekrar dengeyi getirdi: 48-48

                Son bölüme Markoishvili’nin üçlüğüyle girildi ama 6 sayılık seriyle (Kalnietis 3 sayı-1 asist) Lokomotiv Kuban maçta ilk kez öne geçti. Bitime 6:30 kala Zoran Erceg’in de katkılarıyla(!) Lokomotiv Kuban kendi lehlerine maçtaki en büyük farkı yakaladı 57-53 Bu dakikadan sonra maç Mantas Kalnietis-Carlos Arroyo çekişmesine döndü Arroyo’nun son beş dakika içinde 7 sayı bulmasıyla Galatasaray öne geçti, son pozisyonda Kuban hücum kuramadı, Zubkov’un kaçırdığı üçlükle maç Galatasaray Liv Hospital’in oldu.

 

İstatistikler

                 Galatasaray’da maçta en iyisi 32 dakikada 14 sayı-3 ribaund-4 asist-0 top kaybıyla oynayan Carlos Arroyo oldu. Sakatlıktan dönen Markoishvili 32 dakikada 19 sayı-3 ribaundla oynadı. Malik Hairston yaklaşık 30 dakikada 10 sayı-2 ribaund-3 asistle başarılı bir maç çıkardı. Maçta en fazla süre alan oyuncu ise 35 dakikanın üzerinde süre alan Zoran Erceg oldu. 0/5 ikilik, 0/5 üçlük ve 1 top kaybıyla oynayan Erceg 4 sayı-6 ribaund-4 asist-1 top çalmayla oynadı. Lokomotiv Kuban’ın dört uzunu toplamda 31 sayı ürettiler, böylesine kısır geçen bir maçta pota altından 31 sayı yiyorsanız, dört numara oynayan oyuncuya dikkat etmek gerekir. Bu dört numara maçta kullandığı 10 şutu birden kaçırıyorsa fazla bir şey demeye gerek yok. Merak ediyorum, bu maçta Zoran Erceg yerine Doğukan Sönmez oynasa sonuç ne olurdu? Bu kadar kötü oynayan Erceg’i de 35 dakikadan fazla sahada tutan Ergin Ataman sanırım ‘’Erceg’e rağmen maçı kazanırım.’’ I göstermeye çalışıyordu.

                Lokomotiv Kuban’da Mantas Kalnietis 14 sayı-2 ribaund-7 asist-5 top kaybıyla oynadı. Derrick Brown 19 sayı-3 ribaund-3 top çalma, Krunoslav Simon 9 sayı-5 ribaund-3 asistle başarılı oldular.

                Ribaundlarda Lokomotiv Kuban 39-29’la öndeyken Loko Kuban 12, Galatasaray ise sadece 9 top kaybı yaptı.

                              

 

 

 

Not:Son olaylar konusunda başta Kerem Gönlüm ve Ömer Onan gibi tecrübeli isimler olmak üzere birçok basketbolcumuz açıklamalar yaptılar. Ömer Onan dün akşam oynanan Unicaja Malaga maçından hemen sonra "Ben ilk önce, maçtan önce şunu söylemek istiyorum üç gündür çok üzülüyoruz Berkin’e. Çok üzgünüz, bu ülke bir evladını kaybetmiştir pisi pisine. Ben istiyorum ki  bu ülkede kimse faili meçhul kalmasın, en azından bir görev olarak bunu yapmamız lazım.çok üzgünüz. Açıkcası maç için yani, ne kazansak ne yenilsek, sevinemiyoruz çok değişik duygular içindeyiz.. Yani dün de bir gencimiz daha vefat etmiş, bir polis şehit olmuş,yani bunların bir an önce bitmesini istiyoruz. ülke olarak boynumuz bükük kalmasın istiyoruz. bu arkadaşlarımızın hepsinin faillerinin bulunmasını istiyoruz."  ifadelerini kullandı. Bence bu çok önemli bir açıklama ve altını çizmemiz gerekiyor. Spor camiasının genelinde duyarsız ve tepkisiz insanlar görüyoruz.  Herkes istediğini düşünebilir ve söyleyebilir ama en azından söylesinler, olaylara vicdanlı yaklaşsınlar. Genç nesil basketbolcular da sadece sportif kişilik olarak değil, insani değeriyle de Ömer Onan gibi abilerini takip etsinler, sportif olarak gelişirken vicdanları körelmesin…

 

 

 

 

Bu yazıyla ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.com adresine bekliyorum…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..