Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray İle Fenerbahçe Arasında Futbolsuz Derbi

Galatasaray İle Fenerbahçe Arasında Futbolsuz Derbi
 

 

Bizlere Dünyanın sayılı derbileri arasında diye yutturulmaya çalışılan, ancak kendi kendimize gelin güvey olmaktan başka bir anlam taşımayan Galatasaray- Fenerbahçe derbisi, futbolsuz bir doksan dakikanın sonunda ev sahibi Galatasaray’ın 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

Maç çok sert başladı. Hakem Bülent Yıldırım, maçın başında bu pozisyonları idare etti. Ancak bu yaklaşım sertliklerin artmasından başka bir işe yaramadı. Bunun üzerine Bülent Yıldırım kartlarına davrandı ancak artık geç kalmıştı, çünkü maç çığırından çıkmıştı.

Galatasaray bu sertliklerin yoğun yaşandığı bir dönemde, 9.dakikada Sneijder ile golü buldu. Bu pozisyon, maç içinde futbol adına sayılabilecek üç pozisyondan biriydi ve gerek hazırlanış anlamında gerekse Sneijder’in vuruş becerisi anlamında çok güzeldi.

Bunun dışında futbol adına akıllarda kalan diğer pozisyon Drogba’nın direkte patlayan şutuydu.

Bu iki pozisyon dışında ilk yarı tamamen kavga ile geçti. Nitekim Emre Belözoğlu daha 40.dakikada ikinci sarı karttan kırmızıyı gördü ve oyun dışı kaldı. Hakem, Emre’nin iki sarı kartında da haklıydı. Ancak gösterilmeyen başka kartlar da vardı. Örneğin Emenike, Selçuk’a arkadan yaptığı müdahalede doğrudan kırmızı kart görmeliydi. Emre’nin sarı kart gördüğü pozisyonda dilini çıkararak garip garip hareketler yapan Melo da ikinci sarı karttan ucuz yırttı.

İkinci yarı daha sakin geçti. Buna rağmen bu yarıda da kartlar havada uçuştu ve Melo, fırsat kollayan hakem tarafından son anlarda ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bununla birlikte yaşananların tek suçlusu olarak hakemi göremeyiz. Sahadaki futbolcuların büyük bir kısmı iyi niyetli değildi.

Bu yarıda da futbol adına tek pozisyon vardı. Burak Yılmaz’ın sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Volkan çıkarttı. Bu arada Galatasaray’ın Sabri’nin oyuna girişinden sonra daha hareketli bir görünüm kazandığını da vurgulamak gerekiyor.

Sonuçta az futbollu, bol kavgalı ve kartlı mücadele Galatasaray’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Farkındaysanız son zamanlardaki Galatasaray- Fenerbahçe derbileri hep aynı şekilde geçiyor. Ortada futbol yok, sadece kavga var. Ondan sonra bunu bize Dünya derbisi yutturmaya çalışıyorlar. Hadi canım sen de!

Neredeyse tüm ülkenin üç takım üzerinde yoğunlaştığı bir sistemden farklı bir sonuç beklemek elbette zor. Ancak yine usanmadan söylemeye devam edeceğim: ‘’ Türkiye’de futbol oynanmıyor. ‘’ Futbol maçı mı izliyoruz, güreş maçı mı izliyoruz belli değil. Ondan sonra Avrupa’da niye hüsran yaşıyoruz diye sorup duruyoruz. Avrupa’da başarılı olmak için önce kendi liglerimizde futbol oynamayı öğrenmemiz gerekiyor.

Bu sonuç ligin kaderini değiştirmeyecektir. Fenerbahçe şampiyon olacaktır. Galatasaray için hedef ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmaktır.

Sadece futbolun konuşulduğu maçlar yazmayı diliyorum. Bu süreç ise ancak ciddi bir mantık değişimi sonucunda gerçekleşebilecektir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..