Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ın Revizyon Alternatifleri

Galatasaray'ın Revizyon Alternatifleri
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır


Galatasaray’da açıkça görülen bir formsuzluk var. Bu nedenle Kayserispor maçı öncesi hem formsuzluk hem de sakat futbolculardan dolayı kadroda bir revizyon ihtimali açıkça kendisini gösteriyor.

Galatasaray’ın defans hattı bildiğiniz gibi çok açık veriyor. Fatih Terim birkaç maçtır sol bekte Riera’ya şans veriyor. Bunda sol kanadı korumaktan çok Riera’dan soldan yapılacak ataklarda yararlanma duygusu ön plana çıkıyor.

Fakat defans açık veriyor. Bu nedenle Fatih Hoca acaba bu kanatta Çağlar’dan faydalanamaz mı sorusu aklıma takılıyor.

Aynı şekilde son maçlarda Eboue’de de açıkça görülen bir form düşüklüğü var. Son Cluj maçında Eboue’nin yerine giren Sabri hiç de aylardır oynamıyormuş gibi bir izlenim bırakmadı. O nedenle Eboue de birkaç maçlığına dinlendirilebilir.

Ya da orta sahayı düşünerek farklı bir şablon yapılabilir. Melo bir süre oynayamayacak gibi gözüküyor. O nedenle orta alanda Selçuk- Hamit ikilisine de yer verilebilir.

Biliyorum, Melo da, Hamit de formsuz. Aslında Ceyhun Gülselam gibi bir oyuncu da var. Ama belli ki şu andaki durumu oynamaya müsait değil. Çünkü daha hiç şans alamadı.

O nedenle ikinci bir alternatif olarak sağ bekte yine Eboue’ye yer verilip orta alanda Selçuk- Hamit ikilisi oynatılabilir. Bu durumda da sağ açıkta rahatlıkla Sabri ve sol açıkta da Emre Çolak görev yapabilirler.

Forvet hattı şu anda tartışmasız gözüken tek hat. Elmander’in sakatlığında bu bölge Umut- Burak Yılmaz’dan kurulacaktır.

Stoperde de ciddi sıkıntılar var. Son bilgilere göre ağrıları olan Semih dinlendirilecekmiş. Bu durumda stoper hattı Dany- Cris ikilisinden oluşacak gözüküyor.

Galatasaray’da en zayıf halkayı defans oluşturuyor. Belki ileriki maçlar için yoğun bir çalışma temposuyla Gökhan Zan buraya monte edilmeye çalışılabilir. Ama şu anda onun da oynaması güven sorununu çözmeyecektir. Şu anda oynamaya en yakın ikili Dany- Cris ikilisi.

Görüldüğü gibi Galatasaray’da ciddi anlamda fiziksel ve psikolojik bir rahatsızlık var. Bu rahatsızlığın tek ilacı da alınacak bir galibiyet. Eğer Kayserispor maç kazanılırsa sarı- kırmızılılar büyük oranda rahatlayacaklardır.

tolgaersari@hotmail.com

 https://twitter.com/tolgaersari 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..