Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ın sistemi çözüldü

Galatasaray'ın sistemi çözüldü
 

Galatasaray, hucumdaki etkisizligi ve defanstaki dengesizligi sebebiyle Ankara'dan 3 farkli maglubiyetle dondu.

Galatasaray, ilk yari topun tamamen hakimiydi ama bu hakimiyet hicbir zaman pozisyon sayisina yansimadi. Aydin'in bir sutu ve Ugur'un direkten donen topu akilda kalan pozisyonlardi. Ankaragucu bu yarida iyi savasti, topun her zaman gerisinde kaldi ve sadece Galatasaray'a pozisyon vermemeyi dusundu.

Ikinci yari Galatasaray yine topa hakimdi ve yine cok pozisyon bulamadi. En onemli pozisyon Baros'un penalti nokasindan hicbir rakip mudahelesi yokken disari attigi suttu. Ankaragucu ise bu yarida hucumu da dusunmeye baslamisti. Rijkaard yine klasik degisiklikler yapti pozisyon problemini cozmek icin. Once Kewell girdi oyuna, sonra da Nonda. Kewell cok calisti. Nonda ise iki mutlak golu atamadi

Gelmeyen goller Galatasaray'in oyun disiplinini bozdu. Ankaragucu cizgi halinde ve onde kalan Galatasaray savunmasina karsi cok rahat kontraatak pozisyonlari buldu. Ilkinde Semavi'nin sutu direkten dondu. Sonra Ceyhun iki mutlak pozisyonu degerlendiremedi. Ama Galatasaray pozisyon vermeye devam edince Ankaragucu cok kisa surede 3 gol bularak sahadan net bir sekilde galip ayrildi.

Galatasaray defansi ozellikle ikinci yari cok daginikti. Cok cizgi halinde ve onde kaldilar. Zannediyorum Hakan Balta defansin gobegine gore bir oyuncu degil. Servet de etkisizdi. Caner ve Ugur kanatlari savunamadiklari gibi hucuma da cok katki saglayamadilar.

Orta saha futbolculari cok savruklardi. Mustafa Sarp yorgun gozuktu. Ayhan cok pas hatasi yapti ve sinirli gozuktu. Rijkaard hucumda yaptigi rotasyonu orta saha icin de dusunmeli.

Forvet oyuncularinda Elano cok etkisizdi. Transferi cok ses getirmisti fakat oynadigi oyun icin ayni seyi soyleyemeyiz. Arda ve Baros elinden geleni yapti. Aydin ise birkac pozisyon harici etkisizdi.

Teknik direktor Rijkaard artik farkli yontemler gelistirmeli. Rakip takimlar Galatasaray'i cozmus durumda. Orta sahayi kalabalik tutup Galatasaray defansina baski uygulayarak, Galatasaray'in oyun kurmasini engelliyorlar. Ileri uc oyuncularini da kitleyince Galatasaray pozisyon bulamiyor. Oyuncu degisikliklerinde de yenilikler dusunulmeli.

Cuneyt Akdemir

 
Toplam blog
: 17
: 402
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ogretmenliği bölümünü 2..