Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Mersin’de Kayboldu

 

Hafta içinde Şampiyonlar Liginde Cluj zaferini yaşayan Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Mersin İdman Yurdu karşısında iyi bir oyun ortaya koyamadı ve sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

Galatasaray Cluj maçındaki on birini bozmamıştı.

Maç ortada başladı. Sarı- kırmızılılar pas yaparak rakip yarı sahada etkili olmaya çalıştılar. Mersin İdman Yurdu ise daha çok topun arkasına geçip Galatasaray’ın top yapmasını engellemek üzerine oyun planını kurmuştu. Yine bu taktik gereği ev sahibi takım defansını kalabalık kurmuştu.

Mersin İdman Yurdu kendi yarı sahasında kaptığı toplarla rakip kalede etkili olmaya çalışıyordu. Ancak en hızlı adamlarını sol çizgide harcayıp durdular.

Galatasaray özellikle ilk yarıda sahaya hiçbir şey koyamadı. Bununla birlikte sarı- kırmızılıların 15.dakikada Umut ve 38.dakikada Eboue ile iki topları direkten döndü.

Galatasaray ikinci yarıya daha iyi başladı. Nitekim sarı- kırmızılılar 48.dakikada Umut’un iyi yer tutması ve fırsatçılığı sayesinde 1-0 öne geçmeyi başardılar.

Bu golden sonra Galatasaray daha da güven kazanıp organize ataklar geliştireceğine iyice kötü oynamaya başladı.

Mersin İdman Yurdu ise oyun anlayışını değiştirmek zorunda kaldı. Bunun neticesinde de 63.dakikada Nobre ile beraberlik golünü buldu.

Ancak bu gol incelenmesi gereken bir gol. Öncelikle gol öncesinde Culio, Emre’ye faul yaptı. Fakat hakem faul atışını Mersin İdman Yurdu lehine verdi. O serbest vuruş korner oldu. O kornerde de gerek defans gerekse de kaleci hata yapınca Nobre rahat bir kafa golü attı.

Beraberlik golünden sonra Fatih Terim skoru değiştirmek için değişikliklere gitti ama bu değişikliklerden umduğunu bulamadı.

Mersin İdman Yurdu karşısında izlediğim Galatasaray bu sezon izlediğim en kötü oyununu oynadı. Bir ihtimal Cluj maçından sonra Mersin İdman Yurdu maçına farklı ve daha dinlenmiş bir kadroyla çıkılabilirdi.

Galatasaray’ın kapanan takımlara karşı sıkıntısı oluyor. Eğer kanatları yeterince iyi kullanamazsanız rakip defansı aşamıyorsunuz. Mersin İdman Yurdu maçında da buna benzer bir durum yaşandı.

Sarı- kırmızılıların bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağını düşünüyorum.  Engin’in cezasının bitecek olması da Galatasaray’a yeni bir alternatif kazandıracaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..