Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '12

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray MP’a ne demeli?

 

                   Basketbol sezonu başlayalı yaklaşık iki ay oldu ve şu ana kadar ligimizin en flaş takımı olarak Galatasaray Medical Park öne çıkıyor. Galatasaray’ın şu ana kadar neler yaptığını ve gelecekte neler yapabileceğini tartışalım…

 

 

              Sezon Öncesi: Baştan Aşağı Yenilenme

 

             Galatasaray Medical Park geçtiğimiz sezon başarılı olmuştu. Oktay Mahmuti yönetiminde ligde yarı final, kupada yarı final ve Euroleague’de Top16 oldukça tatmin edici sonuçlardı. Mahmuti istediği kadroyla çalıştığında neler yapabileceğini gösterdi, ligde Josh Shipp sakatlanmasaydı takım belki de şampiyonluğa ulaşacaktı.

 

           Mahmuti başarılı olmasına rağmen gönderildi ve Ergin Ataman transfer edildi. Ataman, genelde yaptığını yaptı ve kadroyu baştan aşağı yeniledi. Önceki sezondan sadece Ender Arslan-Göksenin Köksal ve Furkan Aldemir takımda kalırken yabancı yıldızlar gönderildi ve yerlerine yeni yabancılar getirildi. Yerlilerden de takımın bayrak ismi olabilecek olan Tutku Açık gönderildi, Engin Atsür-Cenk Akyol transfer edildi.

 

 

            Önce Türkiye Kupası

 

            Galatasaray iyi bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra Türkiye Kupası Elemeleri’ne katıldı. İlk iki maçta kısmen rahat kazandı ve Olin Edirne ile Erdemir’i yendi, sonra ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker ile karşılaştı ama Fenerbahçe tam kadro olarak sahaya çıkmayınca, David Hawkins de muhteşem oynayınca Galatasaray kolay sayılabilecek bir galibiyet elde etti. Hazırlık maçlarında sakatlanan Domercant dinlendirildiği için oynamadı.

 

 

 

Ligin ilk maçları

 

            Galatasaray lige hızlı başladı ve dünkü galibiyetle beraber sekizde sekiz yapmış oldu. Peki, Galatasaray bu süreçte çok güçlü rakiplerini mi yendi? Hayır. Galatasaray bu sekiz maçta güçlü takımlardan sadece Anadolu Efes ve Beşiktaş ile karşılaştı, Efes karşısında Domercant da forma giyince çok üstün bir performans sergilediler ve galip geldiler, Beşiktaş maçında ise fark 15’e kadar çıkmışken, yorgun rakiplerini tekrar oyuna ortak etme başarısını(!) gösterdiler ve bu kolay maçı zor bir şekilde kazandılar.

 

           

 

                    Avrupa mücadelesi

 

            Galatasaray ilk turda turnuvanın favori takımlarından Lokomotiv Kuban ile aynı gruba düştü. Rusya’daki maç öncesi yaşanan olaylarla beraber ortaya anormal bir sonuç çıktı, rövanşta ise Galatasaray kalitesini gösterdi ve farklı bir şekilde kazandı. Galatasaray’ın bu kupada en az yarı final oynamasını bekliyorum.

 

           

 

Oyuncu kadrosu

 

            Galatasaray sistemini Domercant üzerine çizmişti, Avrupa’nın en iyi oyuncularından biri olan Henry Domercant’ın uzun süre sahalardan uzak kalacak olması Galatasaray için oldukça zor bir durum. Domercant’ın pozisyonunda oynayabilecek olan Engin Atsür-Cenk Akyol’un aynı verimliliği vermesini beklemek zor. Göksenin’in de sakat olduğu dönemde, buraya bir transfer yapılması muhtemel ama bu transferin de elit bir isim olması lazım. Diğer taraftan, Gordon-Hawkins-Macvan-Ndong grubundan zaten biri bench’te oturacak, gelecek olan isim de bench’te oturacak ya da birini kesecek. Bu durumda, takıma katılacak olan yabancının Hawkins’ten kaliteli bir oyuncu olmaması ve Gordon’dan kalitesiz bir oyuncu olmaması gerekir. Kısacası, Galatasaray’ın transferde işi oldukça zor gözüküyor.

 

           

           

 

            Gelecek Maçlar

 

           

              Galatasaray Medical Park’ın önündeki üç deplasman maçı çok zorlu. Sırasıyla Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker ve Banvit deplasmanlarında gidecek olan Galatasaray’ın bu üç deplasmandan ikisini kazanması halinde takımın çok iyi olduğunu söyleyebiliriz.

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..