Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ne yapmalı?

Galatasaray ne yapmalı?
 

Antalyaspor 3 - Galatasaray 0 

Beklenen oldu, Galatasaray gene yanıltmadı. Maçı uzun uzadıya yazmayı anlamsız buluyorum. Zira Galatasaray bu sezon sıkça tekrarlamış olduğu bir 90 dakika daha yaşadı. Hepsi bu… 

 

Önem arz eden ve araştırılması gereken konu bu günlere nasıl gelindiği idi? 

 

Takke düşeli çok olmuştu ama kel kafayı görebilen hâlâ yoktu. Daha da ilginci görmeye çalışan bile yoktu. Oysa Galatasaray’da Adnan Polat döneminin başarılı olamayacağı daha ilk aylarda kendini belli etmişti. Gelen her başarısızlığın ardından Rijkaard, Adnan Sezgin, Hagi gibi kurbanlar vererek Mart ayına ulaşan yönetim istifanın bir erdem olacağını bir türlü düşünemedi. Sonrasında yaşananları ise zaten biliyorsunuz; Mali açıdan ibra edilen yönetim idari açıdan ibra edilmedi ve Adnan Polat dönemi kendiliğinden sona ermedi erdirildi. 

 

Asırlık kulübün yaşadığı bu (başarısızlık diyemiyorum) utanç verici duruma nasıl gelindi? 

 

2000 yılında İFFHS kayıtlarında dünyanın bir numaralı takımı olan asırlık çınar nasıl bu hale geldi? 

 

Gündemde olma tutkusu ve koltuk hırsı idarecileri nasıl kör etti? 

 

Galatasaray tarihinde bir başkan kendi taraftarını nasıl oldu da terk etti? 

 

Metin Oktay’ın o paha biçilmez on numaralı forması ve kulübün sahadaki vekili sayılan kaptanlık pazıbendi nasıl oldu da onu hak etmeyen kişilere emanet edildi? 

 

Ve o kişi veya kişiler kendi yüzlerinin gülmemesi hususunun neden sorgulanmadığına dikkat çektiler. Oysa sorgulanması gereken Galatasaray taraftarının yüzünün neden gülmediği idi. Magazinsel boyutu tavan yapan kişi veya kişilerin Galatasaray kulübünde sergilediği futbol ise kelimenin tam anlamıyla yerlerde sürünüyor gibiydi. Bu önemli ayrıntıyı bile görmediler veya görmek istemediler. Ancak yüzlerinin neden gülmediği konusunun araştırılması görevini cefakâr Galatasaray taraftarına verdiler. 

 

Gelinen bu noktadan sonra göreve gelecek yeni yönetim, mevcut futbolcularla sezonu bitirdikten sonra borç sarmalında olan kulübü daha fazla zarara uğratmadan bünyesindeki parazitlerden süratle kurtulmalı, para ve şöhrete değil futbola ve başarıya aç, sağlam karakterli bir takım ile yola çıkılmalı ve yukarıda vurguladığım sorulara acilen yanıt aranmalıdır. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..