Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Sivas'ta çok mutlu

Galatasaray Sivas'ta çok mutlu
 

Necati çok faydalı


Şartlara rağmen çok güzel bir "futbol gecesi" yaşadık.

Galatasaray uzun yoldan, zor şartlarda geldi. Sivas son haftaların en iyi ekiplerinden. Hava ve saha şartları her iki takım için de aynı ama kuşkusuz Sivasspor'un daha alışkın olduğu bir durum.

Maç öncesi bütün bu etkenleri düşündüğünüz zaman Galatasaray'ın puan kaybedeceği çok büyük ihtimaldi. Ancak Necati'nin çok güzel golünden sonra psikolojik etkenler birden bire en ön saflarda yerini aldı.

İlk yarı ortada bir oyun oldu ancak golü bulan Galatasaray'dı. 

İkinci yarıya ise Sivasspor hızlı başladı ancak golü bulan yine Galatasaray oldu. Bu gol bile Sivasspor'un hızını kesmedi. Sağlı sollu organize ataklarla gelen Sivasspor'u (4-0'lık skora rağmen) çok beğendiğimi söylemeliyim.

Hangi takım daha "takım gibi takım" derseniz, hücum organizasyonları anlamında Sivasspor derim.

Peki ne oldu da 4-0 oldu?

Bu sorunun yanıtını verelim: MUSLERA.

Her kırılma anında ortaya çıktı Uruguaylı kaleci. Başta özellikle maç 1-0 ve 2-0 iken Pedriel, Grosicki ve Cihan'ın şutlarındaki çeviklik, karşı karşıya kaldığı pozisyonlardaki refleksleri, hava toplarına hakimiyeti ve kalesinde verdiği güven gerçekten görülmeye değerdi. Sivasspor o pozisyonların bir tanesini atsa, oyuncularının özgüven ve konsantrasyonlarının artmasıyla oyundaki dengeler değişebilir ve Galatasaray telaş yaparak sıkıntılı anlar yaşayabilirdi.

Oyuna ortak olma noktasında Sivasspor'un her hamlesini eldivenlerinde eriten Muslera bence sahanın yıldızıydı. Necati attığı iki gol ve bir asistle skora önemli katkı yaptı ancak bence bu maç, atandan ziyade tutana bakmamızı gerektiren bir maçtı.

Ancak buradan Sivasspor'un güzel oynadığı, ancak kötü oynayan Galatasaray'ın yendiği sonucu da çıkarılmamalıdır. Sivasspor güzel oynadı ancak Galatasaray da bir o kadar güzel oynadı. Muslera, farkın bu kadar açılmasının ve Galatasaray'ın stresli dakikalar yaşamamasının nedeniydi.

Deplasmanda oynayan ve skor olarak öne geçen Galatasaray, yakaladığı bu avantajı futbolun bütün gereklerini yerine getirerek çok güzel kullandı.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..