Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '21

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Üç Puana Hasret

UEFA Avrupa Ligi’nde, Şampiyonlar Ligi ayarında bir gruptan lider olarak çıkan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de yara almaya devam ediyor.  Dün akşam da kendi sahasında Medipol Başakşehir ile berabere kalan sarı- kırmızılılar, galibiyet hasretini altı maça çıkarttılar.

Medipol Başakşehir maçında bir kez daha görüldü ki, Galatasaray’ın en büyük problemi üretkenlik. Bu problemin kaynağı da orta sahaya dayanıyor. Berkan ve bu maçta görev almayan Taylan, üretkenlik anlamında çok verimli değiller. Bu durum Cicaldau’yu da olumsuz etkiliyor. Rumen futbolcu, bu orta saha kurgusunda adeta heder oluyor. Cicaldau’nun daha ofansif anlamda değerlendirildiğinde neler yapabileceğini İstanbul’daki Marsilya maçında hep beraber gördük.

Galatasaray, orta alanı Melo ve Fernando türü bir oyuncuyla dolduramamanın sıkıntısını uzun süredir çekiyor. Sarı- kırmızılıların bu bölgeye iyi bir transfer yapmaları şart. Üzerine yoğunlaşılan Gedson Fernandes bu soruna çözüm olur mu, tam olarak bilemiyorum.

Bekler, diğer maçlarda olduğu gibi takım savunmasını çok iyi yapan Başakşehir karşısında da bir varlık gösteremediler. Yedlin de Van Aanholt da hem savunmada açık veriyorlar hem de hücum anlamında takıma katkı veremiyorlar. Nitekim 65’de onların yerlerini alan Oğulcan Çağlayan ve Ömer Bayram, sarı- kırmızılılara hücum yönünde bir hareketlilik getirdiler.

Diagne iyi top tutuyor, pozisyona giriyor ama bunları değerlendiremiyor. Senegalli futbolcu, Başakşehir karşısında da iki müsait pozisyonu gole çeviremedi. İkinci yarıda yaşadığı sakatlık ise herkesi derinden üzdü. Sakatlandığı pozisyon endişe verici. Umarım düşündüğümüz gibi olmaz ve Diagne en kısa sürede sağlığına kavuşur ve yeşil sahalara geri döner. Kendisine geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyorum.

Galatasaray’ın 65. dakikada yaptığı dört değişiklik, oyunu sarı- kırmızılıların lehine çevirdi. 85’de Babel’in de oyuna girmesiyle bütün hücumcular sahaya sürülmüş oldu. Galatasaray bunun meyvesini beraberlik golüyle aldı ancak çok istediği galibiyete ulaşamadı.

Mostafa Mohamed’in goldeki kafa vuruşu gerçekten çok güzeldi. Bundan sonraki maçlarda kendisinde ısrar edilmeli diye düşünüyorum. Oynadıkça açılacak bir yapıya sahip. Galatasaray’ın artık birinci santraforunun kim olacağını belirlemesi gerekiyor. Bence bu konuda önde olan isim de Mostafa Mohamed.

Her ne kadar Başakşehir’in golünde ciddi bir savunma hatası olsa da Galatasaray’ın en iyileri yine stoperleriydi. Fakat orta sahadaki problem hücuma geçişleri kilitliyor. Bu arada Morutan’ın da daha fazla sorumluluk alması, daha fazla ön plana çıkması gerekiyor. Ondan beklentiler çok fazla.

Bu beraberlikle Galatasaray’ın lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkı on sekize çıktı. Sarı- kırmızılıların bu sezon şampiyonluğa ulaşmaları çok zor. Ancak ligin devre arasında iyi transferler yapılabilirse daha yukarılarda bir Galatasaray izleyebiliriz. Tabii bunun dışında çözülmesi gereken sorunlar da var. Öncelikle Fatih Terim’in kulübede takımının başında olması ve futbolcuların hem fizik hem de mental açıdan yukarı çekilmeleri gerekiyor. Sarı- kırmızılı futbolcuların mental açıdan ne kadar olumsuz bir durumda olduklarını bu karşılaşmada hepimiz gördük. Mental yapıdaki olumsuzluklar fiziki yapıyı da etkiler. Bunlara çözüm bulacak tek kişi de Fatih Terim!

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..