Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '10

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray üç puandan fazasını aldı

Galatasaray üç puandan fazasını aldı
 

Elbette her galibiyet önemlidir ama eğer sezona çok kötü başladıysanız, eksiklikler kadronuzun yarısından fazlaysa ve yeni teknik direktörünüzle yeni bir anlayış peşindeyseniz alınan galibiyetin değeri, üç puandan çok daha fazladır; tıpkı Galatasaray’ın dün akşam aldığı galibiyet gibi.

Dün akşamki mücadelenin en ilginç yanı Ali Sami Yen'deki karşılaşmaya Galatasaray sekiz savunma oyuncusu ile çıkarken konuk Antalyaspor'un ikili forvetiyle ondan çok daha cesur bir on birle mücadele etmesiydi.

Sarı kırmızılıların kadro kalitesinin bir büyük takımdan beklenen seviyenin gerisinde olduğunu söylemek mümkün zira dün akşam sahada olan oyunculardan Servet, Misimovic (geçmişteki performansı hatırına) ve son iki haftadaki hareketliliği ile Pino dışındaki oyuncuların hiçbiri ligimizin orta sıralarındaki bir takımda oynayıp da burada iyi futbollarıyla sırıtacak düzeyde değil.

Zaten Galatasaray’ın ilk sekiz haftada dört yenilgi almasına ve teknik direktörünü değiştirmesine nedeni de bu kadro zafiyetinin bir de yeterince mücadele etmeme durumu ile birleşmesiydi. Böyle bir ortamda Hagi’nin Galatasaray’a katkısı oyuncuları mücadele konusunda teşvik etmesi ve başta Rijkaard’tan memnun olmayanlar olmak üzere futbolcuların da bu isteğe olumlu yanıtları oldu.

Galatasaray’ı dün akşam rakibine üstün kılan iki temel özellik vardı; sarı kırmızılıların ilk yarım saatteki istekli oyunu ve Antalyaspor’un son vuruşlardaki başarısızlığı. Bu nedenle her ne kadar Galatasaray’ın son altı haftanın en çok puan toplayan rakibini yenmesi kulağa hoş gelse de aynı durumun gözler için de geçerli olduğunu söylemek mümkün değil. Şayet konuk ekip iki tanesi son beş dakikada olmak üzere maç boyunca yakaladığı sekiz gol pozisyonunu değerlendirmede bu denli cömert olmasaydı muhtemelen doksan dakika sonundaki tablo sarı kırmızılıları bu denli memnun etmeyecekti.

Sonuçta Galatasaray, içinde bulunduğu zor şartlar altında aldığı üç puanla rahat bir nefes almanın yanı sıra ihtiyacı olan özgüven konusunda da önemli bir aşama kaydetti fakat yakalanan çıkışın devamı için Hagi ve Tugay’ın alınan üç puandan ziyade takımın verdiği olumsuz sinyallere önem vermesi gerekiyor.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..