Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ve Trabzonspor

Galatasaray ve Trabzonspor
 

Pazar günü Trabzon'da dev bir randevu var.Galatasaray, Trabzon'a gidiyor liderliği geri almak için.Trabzonspor, 2010 yılının en dikkat çeken takımı.2010 yılındaki 13 maçta mağlubiyet almadı.Galatasaray'da ligin ilk yarısına göre, ikinci yarıda istikrarsız bir performans gösteriyor.

İlk önce Galatasaray'dan başlayayım.Son 3 haftaya baktığımızda, sahada 3 farklı takım var sanki.Ali Sami Yen'deki iki maçta gerçekten 'Aslan' olan bir takım, diğer tarafta Eskişehir'de 'Kedi' olup tel tel dökülen bir takım.Burada ironik bir durum var.

Galatasaray'da Keita-Jo-Arda ve Elano var.Bu dörtlünün hepsinin bir görevi var.Elano, orta sahada aldığı topları dikine oynayarak, pas servisi yapıyor.Jo bir sağ tarafa, bir sol tarafa gidiyor, çapraz koşular yapıyor ve savunmanın dengesini bozuyor.Kaptan Arda ise, ileride top tutuyor, en kötü gününde olsa bile maçı çeviriyor.Keita ise bambaşka bir oyuncu.Futbol duayeni, gözlerimizin pasını silen, futbolun güzellikler oyunu olduğunu hatırlatan bir Afrikalı.Çalımlarıyla savunmaların akli dengesini bozan, her zaman kaleyi düşünen, gününde olduğu zaman, izleyenlere tarifi anlatılmaz bir futbol seyri yaşatan, Galatasaray'ın en önemli hücum gücü.

Ama her güzel şeyin, bir kötü yanı vardır mutlaka.Savunmaya her ne kadar Lucas Neill gelsede, Galatasaray savunmasında bir türlü dikiş tutturulamadı.Hele deplasmanlarda daha da çok zorlanıyor.

Bu maç öncesinde Galatasaray'da Kewell haricinde sakat oyuncunun bulunmaması, liderliği geri almak istenmesinin motivasyonu ve Avni Aker'deki bariz üstünlük artı avantajlar.Galatasaray'ın bu deplasmandan en azından 1 puan çıkartabileceğini düşünüyorum.

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in gelmesiyle birlikte, mücadele gücünün yükselmesi ve belli bir takım omurgasının oluşturulmasıyla 'yenilmez armada' kimliğine büründü.

Trabzonspor'a bakacak olursak;Alanzinho ve Engin'in kendilerini bulması, hücumu düşünen bir yapıyla birlikte defansın sağlam tutulmasıyla yenilmeyi kabullenmeyen bir takım olmuşlar.İstatistiklerde, Trabzon'un defansının düzeldiğini gösteriyor.

Trabzon'un tek hedefi Türkiye Kupası.Ve ligde Avrupa kupalarına katılamama durumunda, bu ihtimal Şenol Güneş'in elini güçlendiriyor.

Trabzon'un bu maçtaki avantajları, seyircisi önünde oynayacak olması ve rakibini mağlup etmesi halinde oluşacak özgüven.

Trabzon'da maç öncesi savunmasının önemli isimleri sakat.Egemen ve Ömer Aysan büyük ihtimalle oynamayacak.Bu durumda, Serkan sağ beke çekilecek ve ortada Giray-Song ikilisi yer alacak.Bunlar, Trabzon'un handikapları.

Kısacası, Trabzon'dan çok Galatasaray'ın kaderi belirlenecek.Önümüzdeki iki haftada 0 puanda alabilir, 6 puanda.Karadeniz'deki derbiden sonra görüşmek dileğiyle...

Saygı ve Sevgilerimle,

Arda Özcan

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..