Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

TFF, bir öyle bir böyle

TFF, bir öyle bir böyle
 

alıntı


Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray - Ankaragücü maçı ile ilgili kararını açıkladı. Münferit ! olarak nitelelenen olay sonrası Galatasaray sadece para cezasına çarptırıldı.

Bu olay medya tarafından; "Bir Beşiktaş taraftarı tribünden atıldı" ve "Tribünde başlayan kavga sonucu aşağıya düştü" gibi başlıklarla verilmişti. Beşiktaş taraftarı denilerek, rekabete ve rakip olmanın bu tarz infiallere neden olmasının normalliğine dikkat çekilmek istenmiş sonuç olarak aşağıya düşenin; taraftar olması ve yanlış tribünde olduğu izlenimi empoze edilmişti. Böylelikle olay basitleştirilmiştir. Nitekim medyada yer alan haberleri izlediğinizde bu tarz üst kapama örneklerine sıkça rastlarız. Örnek olarak Beşiktaş tribünlerinde işlelenen cinayet haberlerine ve Diyarbakırspor - Bursaspor maçı sonrası çıkan haberlere bakmamız aradaki farkı görmek için yeterli olacaktır.

Doğru olan, tribünden aşağıya atılanın öncelikle insan olduğudur. İnsan olma ve tribünlerden ya da başka bir yerden aşağıya atılmama hakkı olduğudur.

Çok şükür ki aşağıya atılan kişi ölmedi ama ciddi kırıklarla ve darp edilmiş olarak bir süre bu olayın travması ile yaşayacak. "Ölmüş olsaydı ne olacaktı?" sorusu TFF tarafından soruldu mu? Sanırım sorulmuş olsaydı geçmiş dönemde Beşiktaş trübünlerinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklama olayı hatırlanır o zamanlar Beşiktaş'a verilen ceza ile bugün Galatasaray'a verilen ceza karşılaştırılır, aralarında adalet olmadığı anlaşılırdı.

Tribünden atılan vatandaşımız, her hangi bir binanın tepesinden atılsaydı münferit olarak nitelendirilebilecek bir olayla karşılaşılmış olurdu belki. Zira o zaman karşılıklı güç dengesinde kaybeden biri olacaktı. Ancak O'nu tribünden aşağıya atan kişi bu olayda gücünü topluluk içerisinde olmasından almıştır dolayısıyla tetikleyici bir unsurdur taraftarların bir arada olması yani "olay münferit değildir" diye de yorumlanabilinir. Ancak TFF yorum hakkını, Galatasaray lehinde kullanmıştır.

TFF şunu bilmelidir ki; sokakta hiç bir takımın taraftarı, rakip takım kaşkolunu veya üniformasını taşıyan hatta takımı adına tezahüratta bulunan bir başka şahsı kolundan tutup kaldırımdan bile indiremez. Aksi gerçeğe uygun olmayacağından kabul edilmelidir ki, Galatasaray tribünlerinde yaşanan olay para cezası ile geçiştirilmemelidir.

Ama hayat öyle değil Türkiye'de. Tribünden adam atmaca oyunu geçiştirilmiştir; ve emin olunuz ki TFF ileride bu kararına ters düşecek bir başka kararı mutlaka alacaktır.

Sonuç olarak söz konusu Galatasaray ise istisnai içtihadleri izlemek her zaman mümkün olacaktır. Bugün olduğu gibi...

 
Toplam blog
: 59
: 459
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

23.11.1977 doğumluyum, nüfus kağıdımdan belli olur memur çocuğuyum. Aslen Erzurumluyum. Evliyim iki ..