Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray yıkıldı . Galatasaray : 0 - Trabzonspor :3

Galatasaray yıkıldı . Galatasaray : 0 -  Trabzonspor :3
 

kralspor.ensonhaber.com


 
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor,  İstanbul, Türk Telekom Arena’da Galatasaray'ı net bir skorla (3-0) yendi. Trabzonspor’u galibiyete götüren golleri Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan kaydetti. 
 
Takımlar:
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Koray Günter, Hakan Balta (Dk. 67 Tarık Çamdal), Yekta Kurtuluş (Dk. 61 Sneijder), Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Emre Çolak (Dk. 46 Umut Bulut), Burak Yılmaz
 
Teknik Direktör : Ersun Yenal
 
Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadopoulos, Medjani, Musa Nizam, Salih Dursun (Dk. 46 Fatih Atik), Constant, Mehmet Ekici (Dk. 77 Sefa Yılmaz), Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Cardozo (Dk. 87 Yatabare)
 
Teknik Direktör : Cesare Prandelli 
 
Goller: 
 
58.dk. Medjani,   (Trabzonspor)
76.dk. Medjani    (Trabzonspor)
86.dk. Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)
 
Değerlendirme :
 
Prandelli hala Galatasaray’la bildiği gibi  oynayıp duruyor. Bu arada hem kendisini yakıyor, hem de Galatasaray’ı . Bu İtalyan’a karşı duracak hiçbir  akıllı Yönetici yok. Ne yanında, ne de karşısında…
 
Trabzonspor geldi. Galatasaray’ın sahası, Türk Telekom Arena’da  Galatasaray’ı net bir skorla (0-3)’la yenip gitti. Böylece  976 gün sonra bir derbi maçından galibiyetle ayrılmış oldu.
 
Peki, burada gerçek galibiyet kimindi ? Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Ersun Yenal mı galibiyeti getirdi; yoksa yenilen Cesare Prandelli mi?  Bence hiç biri değil.
 
Burada asıl galip gelen ,  Vahid Halilhodziç ‘tir. Aylarca Trabzonspor’u adam etmek için çalıştı, çabaladı… Bağırdı, çağırdı… Tam parsaları toplayacaktı ki… Onun da sonu geldi. Bence Vahid Hoca’nın mirasına Ersun Hoca kondu. Ama belli ki Ersun hoca da ne yapacağını bilen, pratik zekalı ve netice alıcı futbolu her zaman önde tutan ve rakibi çok iyi etüt eden gerçekçi bir hocadır. 
 
Vahid Halilhodziç’in Trabzonspor’lu yöneticilerle birlikte takıma kazandırdığı en büyük silah olan Medjani bugün Galatasaray’a karşı patladı. Bu maç denebilir ki, başlı başına bir Medjani şov’una dönüşmüştür. 58. ve 76. dakikalarda attığı goller güzeldi. Bundan böyle bu oyuncudan diğer takımların çekecekleri var. Çünkü Medjani çok iyi bir futbolcu.
 
Diğer yandan , 86. dakikadan Yusuf Erdoğan’ın taşıyıp getirdiği ve attığı gol de çok şahaneydi. Bu oyuncu da gelecek transferin yıldız isimlerinden biri olabilir.
 
Galatasaray direndi. Ama Prandelli’nin yine yanlış kararları, Galatasaray’ı dönülmez bir yola soktu.
 
Bu arada Prandelli’nin toplam değerleri  47 milyon euro tutan futbolcularını kulubede sakladığını söylersek , işin ciddiyeti  anlaşılır...
 
İşte kulübedeki oyuncular:
 
Sinan Bolat, Tarık Çamdal,, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Goran Pandev… Gerçi, Prandelli bu futbolcularından bir bölümünü daha sonra oynatmak istedi ama çok geç kaldı.
 
Galatasaray tam bir milyonerler takımı ama milyoner futbolcular, kulubede ziyan sebil ediliyorlar.
 
Trabzonspor,  son derbi galibiyetleri  hatırlanırsa 21 Mart 2012'de Beşiktaş karşısında 1-0'lık skorla almışlardı. Böylece 976 gün sonra bir derbi maçından zaferle ayrılmış oldular.
 
Galatasaray yöneticileri bu sonuçlarla , bu yıldan vazgeçtiklerini mi göstermek istiyorlar. Çünkü , belli ki bu durumda Galatasaray hızla alt sıralara itelenecektir.
 
Belli ki,  sezon sonunda , borçları örtmek için bir çok değerli yabancı futbolcu da satışa çıkacaktır. O zaman… Sen oyna… Prandelli sen oyna… Bu durumda Prandelli’nin de çok fazla dayanacağını sanmıyoruz. Prandelli, Galatasaray’ı laboratuardaki bir denek olarak kabul etti… Oynadı Allah oynadı. Bundan sonra ne olur?
 
Ya Galatasaray’lı futbolcuların aklı başına gelir; hep birlikte takıma sahip çıkarlar… Ya da gidilecek yer bellidir.
 
Galatasaray’ın bugün sahada 23 bin seyircisi vardı. Onlar da başlangıçta Galatasaray’ı özendirmeye çalıştılar ama nafile… Giderek taraftar da, seyirci de sahalardan koptu. “Naka ekmek..oka köfte…” Taraftar istediğini bulamıyor sahalarda.
 
Gayri ciddi tutumlarla bu iş yürümez. Bakalım Güzelim Galatasaray takımına kim sahip çıkacak? Ve hangi cerrah, ilk neşteri atacak. Çünkü artık yara kronikleşti.
 
Trabzonspor’ açısından bakacak olursak, ilk kez Trabzonspor’la Ersun Yenal hoca Galatasaray’ı yenmiş oldu. Bu da her halde tarihi bir olaydır.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..