Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaraylı'nın başı dik Sayın Polat!

Galatasaraylı'nın başı dik Sayın Polat!
 

TOKİ Başkanı


Bence TT Arena'nın açılışında yaşananlar bu kadar abartılmamalıydı. 

Abartılmadan, gülümsenerek ve biraz da sitem ederek geçilebilecek olaylar nerelere kadar geldi... Bugün itibariyle beni ilgilendiren konu Galatasaray başkanının ne yaptığı veya yapamadığıdır. 

Ancak bir konudaki fikrimi kısaca belirteyim: 

TT Arena'da, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadının üst kullanım hakkından vazgeçmesinin karşılığı olan 465 milyon lira (kaç kuruş yaptığını siz hesaplayın) ve Seyrantepe'deki arazisinin üçte ikisi vardır. Fenerbahçe'nin stadı ile karşılaştırılması da yanlıştır çünkü Fenerbahçe stadını kendisinin geliştirmesinin neticesinde "yerinde kalmış", Galatasaray ise yerinden olmuştur. 

Öncelikle ve özellikle şunu ısrarla vurguluyorum ki; sportif başarısızlık ile yazacaklarım arasında hiç bir alaka yoktur. Başka bir ifade ile, sportif başarısızlıkların bu yazıma direkt veya dolaylı olarak hiç bir etkisi olmamıştır. 

Ben daha önce Adnan Polat'ı vizyonsuz, nosyonsuz ve hedeflerinin küçük olmasının yanısıra; Galatasaray'ı, Galatasaraylılığı, Galatasaray'ın değerlerini, Galatasaray kültürünü, Galatasaray'ın asaletini sürekli küçük düşürmekle itham etmiştim. 

Bugün de sesleniyorum! 

Sayın Polat,  

Sizde sportif başarı herşeyden önce geliyordu, çünkü tribünler bunu istiyordu ve siz tribünlere oynayarak bizi uzun süre aldattınız. Bu yolda ilerlerken siz; 

Galatasaray'ı iki kez satan, aniden FB ile anlaşan, Kadıköy'deki maçlarda futbolcularımızın üzerine yürüyen Fatih Akyel'i geri almak istediğinizde başımızı öne eğdiniz! (Tam o günlerde Faruk Süren başkana rastlamış ve sormuştum bunu, acı acı gülümsemişti) 

Galatasaraylılar'a "yalan söyleyerek" kaçan Emre Belözoğlu gibi tarihte bir eşi daha görülmemiş bir vukuat şampiyonu topçu'yu 'evladımız' diye geri almak istediğinizde başımızı öne eğdiniz! 

Galatasaraylılar'a önce "mor", olmayınca "pembe" formaları "giydirerek" başımızı öne eğdiniz! (Tam satış öncesi tepkileri anlayarak "pembe" forma olarak tanıtılmamasını, "mercan" isminin kullanılmasını isteyen kimdi siz daha iyi bilirsiniz?) 

Müthiş bir transfer politikası ile ezeli rakiplerinizden kimi alsanız taraftarları bayram yaptığında başımızı öne eğdiniz! 

Dün kovulan Necati'yi "kurtarıcı" diye almak istediğinizde başımızı öne eğdiniz! 

U- 17 maçında ufacık çocukları döven anlayış da sizin "sportif başarıyı herşeyden önde tutarak tribünlere oynayan" anlayışınızın ve Galatasaray terbiyesini ön plana çıkarmayı başaramayan vizyonsuzluğunuzun eseriydi! O sahada dövülen Fenerbahçeli çocukların görüntülerini medyada her gördüğümüzde başımızı öne eğdiniz! 

Cemal Nalga skandalı da sizin bu anlayışınızın eseriydi! Bu olay "bir daha unutulmamak üzere" Galatasaray'ın şanlı tarihine kara bir leke olarak geçerken, yüzlerimizi kızartarak başımızı öne eğdiniz! 

Fenerbahçe kulübünün kapı önüne koyduğu Colin Kazım'ı alırken de başımızı öne eğdiniz! 

Ancak,  

TT Arena Stadının açılışından sonra yaptığınız açıklamalarda, başbakandan özür dilemeyi abartıp, Galatasaray taraftarı için sürek avı yaparcasına kameralarla tespit ettiklerinizi bir daha stada sokmamakla tehdit ettiğinizde (ki bunun hukuki dayanağını çok merak ediyorum),  

Bu kadar özür dileme telaşına düşmüşken, TOKİ başkanının Özhan Canaydın'a, Galatasaray'a ve yönetimine yaptığı hakaretlere bugüne kadar hiç cevap vermediğinizde,  

İ.B.B. Spor A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı selim terzi'nin Galatasaraylılar'ın ne "babalarının belli olmadığına" ne de "şerefsiz olduklarına" dair açıklamalarına bugüne kadar hiç cevap vermediğinizde,  

Twitter'da Galatasaraylılar'a "şerefsiz, nankör, geri zekalı kuş beyinli" diyen AB Genel Sekreterliği’nin müşaviri yasin ekrem serim'e bugüne kadar hiç cevap vermediğinizde, başımızı öne eğemediniz! 

Galatasaray'ın şanlı tarihine ve büyüklüğüne inanan Galatasaraylı'nın başı dik... 

Avrupa'nın kralı dört sene üst üste şampiyon olan Galatasaray, tarih yazmaya devam ediyor. 

Ne mutlu!.. 

Gidin artık... Galatasaray'a en acı günlerini yaşattınız.. 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..