Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasary-Antalyaspor maçından arda kalanlar

Galatasary-Antalyaspor maçından arda kalanlar
 

Bu maçtan arda yine Arda kalmadı. Acaba tek sebep forvet oynaması mı?


Tarih bir kez daha Türkiye kupasında anadolu takımına elenen bir büyük takımının hikayesini sadece o güne hapsedecektir. Bu mahkumiyeti kaldırmak ve en azından yakın geleceğe ışık tutmak adına maçı bir parça irdeleyerek bu maçtan çıkabilecek dersleri (!) sıralayalım:

1. Özellikle elemeli maçlarda ve yine özellikle kendinizden güçsüz bir takımla oynuyorsanız deplasmandan alınan bir farklı mağlubiyet asla avantaj değildir. Kendi sahanızda gol yediğiniz anda panik denen illet bütün ritminizi bozar (bakınız Tromso faciası). Hele de halihazırda ritim sıkıntınız varsa sonuç hüsrana doğru yelken açmaya başlar.

2. Sizden giden oyuncular illaki son sözlerini size karşı söyleyecektir. Bek Orhan Ak'tan bile gol yediğiniz bir sezonda forvet Necati'nin daha çoğunu yapması sürpriz değildir.

3. Sezon sonu dünya kupası oynayacak olan Meksika milli takımına Dos Santos'ları hazırlamak yerine o dünya kupasına gidemeyen kendi ülkemize Emre Çolak'ları kazanmak Hollandalı teknik ekibin kaygısı değildir.

4. Bugün için artık çok klişe olacak ama aynı zamanda forvet olarak da oynayabileceğine inanılan bir sol açık transfer ediliyorsa ve son 3 maçta forvet olarak denenmeyen neredeyse bir tek Servet kalmışsa (ki rakip savunmayla çok daha verimli boğuşmayacağını kimse garanti edemez) en azından futbolcu karşılamaya havaalanına giden taraftara yönetimin birer akbil borcu vardır.

5. Maçın goller dışındaki en net pozisyonunu harcayan Mustafa Sarp en azından yenilen ikinci golde Necati ile top arasına girmeye çalışma eylemini kendi kalesi tarafından deneseydi bunu başaramasa bile en azından topla kale arasına girerek kendisine ve takımına ikinci bir şans yaratacaktı.

6. Arda Turan forvet olarak kazanılabilir mi bilinmez ama en azından kısa vadede forvet Arda Turan ile maç kazanılamaz.

Sonuç olarak geriye bir büyük takımı kupanın dışına iten ama bunu kupa ile taçlandırması pek de mümkün olmayan bir Antalyaspor ve son iki senede Beşiktaşla oynadığı 7 maçta 7 mağlubiyet alan ve yine aynı dönemde Galatasaray'a karşı yüzü sadece bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta gülmeyen bir Şifo mehmet kaldı. İnanmayan bu dönemki istatistiklere baksın.

 
Toplam blog
: 22
: 684
Kayıt tarihi
: 10.04.09
 
 

1977 Sivas doğumluyum. Endüstri mühendisiyim. Kalite Sistem denetçisi olarak çalışıyorum. Yazmayı ço..