Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '12

 
Kategori
Bilim
 

Galaxinin resmi ve...

Galaxinin resmi ve...
 

Şehrin en büyük üniversitesinin konferans salonunda büyük bir toplantı yapılacak ve yine büyük bir harita bilim adamlarının görüşüne sunulacaktı.


1970'li yıllarda New York şehri büyük bir kalabalığa sahne oluyordu. Zira dünyanın her yerindeki üniversitelerden; tanınmış, kendi alanında akademik kariyeri olan birçok bilim adamı New York'a geliyordu.

Şehrin en büyük üniversitesinin konferans salonunda büyük bir toplantı yapılacak ve yine büyük bir harita bilim adamlarının görüşüne sunulacaktı.

Nihayet beklenen an geldi ve 20 metreye 10 metre ebatlarında büyük bir harita herkesi dehşete düşürdü. Samanyolu Galaksisi’nin yapılabilen en büyük resmi yapılmış ve büyük endamıyla herkesin önündeydi.

Arka taraflarda bulunan bir Tıp doktoru kendini daha fazla tutamadı ve birkaç arkadaşı ile birlikte salonu hemen terk etti.

Arkadaşlarını kendi üniversitesindeki salonuna götüren doktorun heyecanını kimse anlamıyordu. Doktora toplantıyı terk edip neden buraya geldiklerini sormak üzereydiler ki, birden doktor onlara; karşı duvardaki panoyu gösterdi.

Panoyu gören diğer bilim adamları şaşkınlıklarından adeta küçük dillerini yutacaklardı. Böyle bir şeyin olması imkansızdı.

Çünkü henüz insanlara yeri gösterilen Samanyolu Galaksisi'nin haritası bu doktorun salonunda nasıl bulunuyordu.Bir daha ve bir daha baktılar ve bu resim birkaç saat önce gördükleri büyük haritanın aynısıydı. Daha şaşkınlıklarını gidermemişlerdi ki, doktor şok açıklamayı yaptı. Beyler bu resim:

Bir İnsanın Beyin Hücresinin 200 Milyon Kat Büyütülmüş Resmidir...

 

Ahmed F. Yüksel

 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..