Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '17

 
Kategori
Mizah
 

Galiba tokat yiye yiye sandığa gideceğiz...

Galiba tokat yiye yiye sandığa gideceğiz...
 

internethaber.com


Galiba tokat yiye yiye sandığa gideceğiz. Elimizde de birer lolipop... Pişman olanlar için birer gazoz... Haydaaa... Hayırlara vesile olsun....
 
Evet, müjdeler olsun yine sandık ortaya çıkıyor ama bu kez “Evet”, yada “Hayır” için…
 
Zaten mesele çoktan TBMM’nde çözümlenmedi mi? Herkes birbirini denetleye denetleye oyunu attı da kimseler görmedi… Oy çokluğuyla Meclis’ten yeni Anayasa geçti; ve bir de tabii ona bağlı olarak yeni “Cumhurbaşkanı” sistemi geldi. Veya ufak ufak geliyor.
 
Aslında çoktan geldi de… Bu Anayasa değişikliği de işi kalıbına uydurmak. Yoksa  Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Cumhurbaşkanı, hem Başkan, hem Başbakan, hem Meclis hem de bilmem … Ortalarda geziyor ve istediğini söylüyor.
 
İşte Başkan istiyordunuz… ABD’ye bir Başkan geldi ki, Maşallah düşman başına ve herkesin başına… Galiba çok yakında Meksikalılar zilleri takıp oynamaya başlayacaklar. Adamın niyeti oradaki bütün otomobil fabrikalarını söküp ana yurda getirmek. Tabii, bir de bütün Meksika, ABD sınırına duvar örmek…
 
Bu duvar örmek de galiba Çin’lilerin icadı… İyi ki Çin seddini yaptılar… Sonra Yahudiler yurtlarının çevresine duvar ördüler… Sonra biz Irak, Suriye sınırı diyerek işe giriştik… Şimdi de bu akıl Trump’ta uyandı… Veryansın ediyor : “Ben Meksika’ya duvar isterim..!”  Diye. Ne yapacaksın?
 
Daha dün bir bugün iki… Kızdırmayalım, adam Rusya’yla Türkiye arasına da Duvar örmeye kalkabilir.. Çünkü Başkan’ın ne yapacağı belli değil. Onun için,  her sabah Dünya Bismillah’la uyanıyor… “Bu adam bugün ne yapacak?” diye. İşe bak…
 
Başkan, hem nalına, hem mıhına vurmak istiyor ama kadınların her gün sokaklarda yürümesi de hiç de hoşuna gitmiyor… ABD’de kadınlar yürüyor da, hani bizim kadınlarımız…! “Bu Trump da çok oluyor , diye niye yürümüyorlar ..? Anlamıyorum. Ama yakındır.
 
Bizim işimiz belli.. Zaten her şey önceden planlanıp, önümüze konuluyor… Siz merak etmeyin biz her şeyi düşündük diyorlar… “Merak etmeyin..!” diye… diye  … Galiba verem olup gideceğiz; sonra da Laz gibi, mezar taşımıza yazdıracağız : “Ben size söylemiştim.. Peki şimdi nol’di..?”
 
Valla güle oynaya sandığa gidiyoruz. Ya “EVET”, ya “HAYIR” bir tek bunu biliyoruz.. Yoksa “yahu mühür basıyorsun, neyin altına mühür bastığını biliyor musun?” diye sorsalar, kaç kişi doğru dürüst  Anayasa’nın aslını faslını biliyor. YENİ ANAYASA NE GETİRİYOR. KİM BİLİYOR?” 
 
Bilsek ne olacak, bilmesek ne olacak… Zaten her şeyi büyüklerimiz bizden daha iyi biliyorlar. Baksanıza bütün futbolcularla, bütün şarkıcılar “EVET” diyormuş… Şimdi gelde “Hayır” de… Mümkünatı var mı? Ayıp olmaz mı? Memleketin kamuoyundan… Yani öyle bir hava var ki, herkes “Evet” diyecek… Arada “hayır,” diyenler de eşek başı yemiş diye Bakırköy’e gönderilecek galiba…
 
Zahmet etmesinler, toplasınlar milleti alanlara; bir aklı evvel çıkıp sorsun her şehirde: “Yeni Anayasa’ya Evet diyenler elini kaldırsın…!”  İşte… Hoptirinam…
 
Hoptirinam… Memleket hemen vaziyeti kavrar elini kaldırır. Niye bunca zahmet… Biz de hep  beraber kahveye gider ve…
 
“Hoptirinam… Memleketin  günün  birinde…!” diye masal anlatırız birbirimize…
 
Nasıl olsa, memleketin akıllı insanları var.. Onlar bizim namımıza memleketi idare ediyorlar. Zaten “Hayır” diyenler de … Neyse söylemeyeyim..! Daha niye boşuna depreşiyoruz ki…
Nasıl olsa bir gün Atatürk çıkar gelir, çizmesini giyer, ve bütün bozuk işleri düzeltir… İnönü’yü de o tarih kitaplarından çıkaranları tebrik eder!  İşe bakın be!  
 
Büyük masraf, büyük zahmet… Referandum’dan ne çıkacak, daha şimdiden sonucu bana söyletmeyin… Zaten bilsem bile söylemem. İşin tadı kaçar.
 
Çünkü, Referandum gecesinde Balkon Konuşması olacaktır. Memlekete ve bütün yurttaşlara teşekkür edilecektir. Hayır, diyenlere… iyi sözler söylenecektir!
 
Memleketi bu zevkten mahrum etmek istemem…
 
Ne demiş bilge… “Bırakın sarhoşu, yıkıldığı yere kadar gitsin…
 
Bu memleket Anayasa yapmasını bilmiyor mu? 
 
Biri olmazsa, biri daha… Dünya kadar Anayasa Hoca’mız var… Ama onların da pek sözü geçmiyor galiba son zamanlarda. MHP bu işleri çok daha iyi biliyor ve yön verebiliyor.
 
Türkiye’de yeni bir devir açılıyor….
 
Tıpkı ABD’de olduğu gibi…. Allah hayırlar versin…
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..