Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Gazeta

Gazeta
 

GAZETA


Nabide KILINÇ, izlenimler, Gizemli Bir Söyleşi,

Bodrum deyince yaz ve kış aylarında gündüz ve gece eğlence ve dinlenme tatil yörelerinden biri aklımıza gelir. Yine Bodrum deyince, ünlü Bodrum Kalesi uygarlıklara tanıklık eder. İçinde Karyalı Prenses sizi karşılar. Amforaları ise başka bir kab, eser.

Halikarnas Disko, günümüze dek eğlence merkezlerinin en ünlüsüdür. Birçok ünlü sanatçıya da sesle denizin karışımında şırıltılar duyurur.

Peki ya Bodrum Gündoğan ve Yalıkavak beldeleri. Yalıkavak eşsiz ve güzeldir.

Bodrum Gümbet’ten söz edelim; Bir dergi çıkacaktır. GAZETA. Bodrum’un ilk kadın gazetesi. Zeynep( Öztaş) hanım göğüslemiş böylesine bir yayın içeriği için. Kendisiyle telefonda tanıştık.

Derginin konusu kadınlarla ilgili olacaktır. Kadının her alandaki yaşamı ve gündemi ile. Öyle ya kadınlarımız her alanda, her an gündemi oluşturmaktadır.

Kadın simgesel bir varlık, eylemsel bir varlık. Kadın “ANA”. Kadın yaratan. Kadın üreten. Kadın bir zenginlik. Kadın dağda, bayırda, köyde, kentte çalışan , işçi, emekçi kadın, hanımefendi.

Kadının yaşadığı her gün ve duygusu, düşüncesi ile yeryüzünün en saf, en temiz, en duygulu varlığı. Kadın hareketi insan haklarına dayalı bir olgu. Kadın ve erkek evrenin bir parçası. Yeryüzündeki yaşamın dengeleri kadın.

Elbette kadın deyince, sizin de pek çok düşünceleriniz ve yaşam alanlarınız var. İşte GAZETA sizi bu yanlarınızla, haklarınızla, mücadelenizle, ürettiklerinizle yer verecek.

Zeynep Hanımefendi bunun için yola çıkmış, heyecanlı. Bu alanda birikimleri olsa gerek, böylesine bir işe girişmiş.

Zordur bir yayını ayakta tutmak, ortaya çıkarmak. Emek ister, çaba ister, iş ister.

Zeynep hanım bunları var edecek. Maddesel ve manevi.

Bakalım GAZETA neleri kucaklayacak? Bodrum’da çok hareket bulacağından eminim.

Hayırlı uğurlu olsun… Bodrumda yaşayan herkese sevgiyle…

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..